Jelenlegi hely

Hová tervezzük az ebédlőt a házban?

Hová tervezzük az ebédlőt a házban?
Az ebédlő a ház lelke, hiszen itt gyűlik össze a család reggelire, ebédre, vacsorára, ha barátokat hívunk ők is itt fognak enni így nem mindegy hová és mekkora ebédlőt tervezünk.

A legtöbbször az ebédlő a konyha vagy a nappali mellé kerül, de a régebbi házakban külön álló helyiség volt. Modern megoldás ma, már amikor a nappalit egybe építik az ebédlővel, vagy a konyhával, amely így nagy tágas világos tér lesz.

A nagyobb ebédlőt nem csak étkezésekre lehet használni, de ha létre hozunk egy kényelmes sarkot pár fotellel és kanapéval egy olyan csendes zuga lesz a háznak ahol a gyerekek és felnőttek is megpihenhetnek, vagy esténként összeülhet a család egy kis beszélgetésre vacsora után.

Csak akkor tervezzünk ebédlőt a házba, ha ez nem megy a többi helyiség rovására bár az étkezés az egyik legfontosabb napi elfoglaltság, nem érdemes emiatt túl kicsi hálószobát vagy fürdőszobát építeni. A tervezésénél lehetőleg az ebédlőt helyezzük közel a konyhához, így tálaláskor nem kell sokat gyalogolni.

Az ebédlő stílusát igazítsuk a ház többi részéhez, de itt is kialakíthatjuk, egyéni kinézetet lehet rusztikus, falusi hangulatú, vagy épp modern a kinézete. Ha kisebb ebédlővel rendelkezünk, de esetleg vendégeket szeretnénk fogadni, vásároljunk összecsukható asztalt, amelyet nagyobb vendégfogadásnál kilehet nyitni, míg a hétköznapokban összecsukva tartható így nem foglal el sok helyet.

Nyáron a meleg napsütésben az ebédlőt át is helyezhetjük a kertbe, így egy hétvégén akár reggelire akár ebédre kint a szabadban is megteríthetünk.

Forrás: www.kertvarazsmagazin.hu
Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Romantika felsőfokon

Romantikus színvilág és klasszicista építészeti stílus. Edward...

Az inspiráló lila
Az impulzív piros és a nyugtató kék szín...
Egy meglepetésekkel teli ház

Ebben a házban semmi sem hagyományos, van egy asztal a bejáratnál...

Modern lakás - a  nyugalom és elmélkedés helyszíne

A modern magánlakás Anglia déli részén, Winchesterben található. A...

Hozzászólások