Jelenlegi hely

Hosszú és keskeny üzletből - lakás

Hosszú és keskeny üzletből - lakás

Nem szokatlan, hogy némely üzletet magánlakássá alakítanak át. Mégis, mikor először találkozunk a helyzettel, kissé érdekesnek tűnik, és az elrendezése is bonyolult. Ez a kis lakás 2002-ig üzletként üzemelt, amikor az R3 Architetti iroda átalakította egy nagyon jó kis loft lakássá.

A szokatlanul hosszú és keskeny tér elrendezése ebben a projektben nagyon nehéz. Ezen túlmenően a különböző magasságú azt jelentette, hogy egyes területeken a mennyezet magasabban volt, mint a többi helyen, de ahelyett, hogy ez kellemetlen lenne az építészek úgy döntöttek, kihasználják ezt a helyzetet.

Készítettek egy apartmant két különböző szinten. Az alsó rész ad otthont a nappalinak, a munkaterületnek, itt található a konyha és a fürdőszoba, míg a tetőtérben a hálószobát alakították ki. Egy szép, praktikus módja, hogy funkcionálisan remek területeket nyerjünk.

A csapat kihasználta a magasságot a megnyúlt lakótérben. De a legnehezebb, és nagy kihívás volt, hogy csak két kis ablak állt rendelkezésre, a lakás két ellentétes végén. Annak érdekében, hogy a természetes fény átjuthasson, úgy döntöttek, hogy üvegajtókat használnak fel.

Ezen kívül a teljes lakás színpalettáján többnyire a fehér és világos árnyalatok találhatók meg. A másik probléma a bútorok elhelyezése volt, ezért a nagy masszív bútorok helyett, hogy ne szűkítsék tovább a teret, a nappaliba dobogót építettek. Nagyon hangulatos lett, és így rengeteg tárolóhelyet nyertek, és nincs szükség további bútorokra, csak néhány nyitott polcra.

A fal mellett futó lépcső biztosítja a padlástérbe való feljutást. Egyszerű, egyenes tervezésű, amely finom megjelenést ad.

A tetőtérben elhelyezett hálószoba inkább csak hálófülkének mondható. Függöny választja a lakás többi részétől. Az ágy itt is dobogóra van építve a beépített tárolás miatt, a dekoráció skandináv minimalizmus kombinációja. Egy nagyszerű módja annak, hogy elhelyezzük az ágyat, extra tároló és helytakarékos is egyszerre.

A konyha üvegfallal van leválasztva. A fal teljes mértékben ki van használva, be van építve.

Ahogy az várható volt, a fürdőszoba kicsi, de mégis tágas és szellős érzetet ad, nem hiányzik semmi. Az üveg zuhany nem akadályozza a teret semmilyen módon.

Forrás: homedit

További cikkek hasonló témában

Emelje új szintre otthona energiahatékonyságát

3 egyszerű lépésben...
Felismerve a fenntartható fejlődés...

Intelligens légkondicionálóval
... a nagyobb energia-megtakarításért és...
Japán villa az erdő mélyén

A villa nem messze fekszik Tokió...

Finomított átalakítás

Az 1930-as években épült brit otthonnak sürgősen szüksége volt egy...

Hozzászólások