Jelenlegi hely

Hogyan teremtsünk modern-mediterrán enteriőrt?

Hogyan teremtsünk modern-mediterrán enteriőrt?
Ez a nappali a tervezői leleményesség remeke: nincs sem öncélú szín, sem öncélú forma. A szoba színvilága hűvös és üde, a légies bútorok könnyedséget adnak, első pillantásra mór (marokkói) stílus is érzékelhető. A sok dekoráció szín és formavilága jól összehangolt, így a sok tárgy ellenére sem érzékeljük zsúfoltnak a teret. Könnyed, légies a szoba bútorzata, melyek átláthatóságot adnak a térnek ezzel is erősítve a könnyedséget.
A tervező semmit sem bízott a véletlenre, a vékony lábakon álló karfa nélküli kárpitozott fotelek és az x lábú ülőke pad jellegűek, amely x láb a kanapé melletti asztalkán is visszaköszön. Az egyetlen robusztusnak mondható berendezési tárgy a kanapé, melynek tömörségét diszkréten ellensúlyozza a remek érzékkel kiválasztott színe, így alkotva harmóniát a térben, finoman kiemelve azt a fehér háttérből.

Az egyszerű geometrikus minták ugyan nem jellemzőek a görög motívumokra, mégis összességükben görögös hatást keltenek, ugyanakkor a mór (marokkói) hatást is érzékelhetjük nemcsak a geometrikus formákban, inkább a fotelek kárpitjainak mintázata erősíti ezt fel.

A nappali finom összhangját a mintázat ritmikus ismétlődése adja, ugyanazon forma különféle textúrákban jelenik meg. A szőnyeg geometriája visszaköszön a díszpárnán, a spanyolfalon, a takarón, a polcok oldalain, és alapos, átgondolt tervezésre utalóan megjelenik a térben is a lámpatartó kék állványon.
Kiegyensúlyozott hangulatú enteriőr, amelyet gondos tervezés, anyag, bútor és dekorációválogatás, illetve ezek harmonizálása előzött meg.

Ha hasonló stílust szeretnénk megteremteni otthonunkban, a bútorok és egyéb berendezési tárgyak összeválogatásánál az alábbiakat vegyük figyelembe:

- ne használjunk három színnél többet, de bátran játsszunk az árnyalatokkal;
- válasszunk pasztell színeket, mert a motívumok erős színekkel harsány hangulatot adnak;
- keressük meg azt a motívumot, amely közel áll hozzánk, és tervezzük/terveztessük meg, hogyan néz ki különféle anyagokon;
- használjuk a motívumot minél több helyen – ügyelve a harmóniára;
- erős árnyalatú csak egy, esetleg két tárgy és vagy felület legyen, amelynek optikai hangsúlyt szeretnénk adni.

Szakértő:

Fias Berta
interior designer
Tel.: (06 30) 930 5444 
E-mail: berta.fias@luispirit.hu
luispirit.hu

További cikkek hasonló témában

Gyógyító érintés
Manapság éppen ezért nem véletlen, hogy a...
Vendégségben Meg Ryannél

Ismerős a név? Csak egy kicsit...

Pazar panoráma

Budapesttől néhány különleges panoráma fogadja a település...

Hozzászólások