Jelenlegi hely

Hogyan teremtsünk modern-mediterrán enteriőrt?

Hogyan teremtsünk modern-mediterrán enteriőrt?
Ez a nappali a tervezői leleményesség remeke: nincs sem öncélú szín, sem öncélú forma. A szoba színvilága hűvös és üde, a légies bútorok könnyedséget adnak, első pillantásra mór (marokkói) stílus is érzékelhető. A sok dekoráció szín és formavilága jól összehangolt, így a sok tárgy ellenére sem érzékeljük zsúfoltnak a teret. Könnyed, légies a szoba bútorzata, melyek átláthatóságot adnak a térnek ezzel is erősítve a könnyedséget.
A tervező semmit sem bízott a véletlenre, a vékony lábakon álló karfa nélküli kárpitozott fotelek és az x lábú ülőke pad jellegűek, amely x láb a kanapé melletti asztalkán is visszaköszön. Az egyetlen robusztusnak mondható berendezési tárgy a kanapé, melynek tömörségét diszkréten ellensúlyozza a remek érzékkel kiválasztott színe, így alkotva harmóniát a térben, finoman kiemelve azt a fehér háttérből.

Az egyszerű geometrikus minták ugyan nem jellemzőek a görög motívumokra, mégis összességükben görögös hatást keltenek, ugyanakkor a mór (marokkói) hatást is érzékelhetjük nemcsak a geometrikus formákban, inkább a fotelek kárpitjainak mintázata erősíti ezt fel.

A nappali finom összhangját a mintázat ritmikus ismétlődése adja, ugyanazon forma különféle textúrákban jelenik meg. A szőnyeg geometriája visszaköszön a díszpárnán, a spanyolfalon, a takarón, a polcok oldalain, és alapos, átgondolt tervezésre utalóan megjelenik a térben is a lámpatartó kék állványon.
Kiegyensúlyozott hangulatú enteriőr, amelyet gondos tervezés, anyag, bútor és dekorációválogatás, illetve ezek harmonizálása előzött meg.

Ha hasonló stílust szeretnénk megteremteni otthonunkban, a bútorok és egyéb berendezési tárgyak összeválogatásánál az alábbiakat vegyük figyelembe:

- ne használjunk három színnél többet, de bátran játsszunk az árnyalatokkal;
- válasszunk pasztell színeket, mert a motívumok erős színekkel harsány hangulatot adnak;
- keressük meg azt a motívumot, amely közel áll hozzánk, és tervezzük/terveztessük meg, hogyan néz ki különféle anyagokon;
- használjuk a motívumot minél több helyen – ügyelve a harmóniára;
- erős árnyalatú csak egy, esetleg két tárgy és vagy felület legyen, amelynek optikai hangsúlyt szeretnénk adni.

Szakértő:

Fias Berta
interior designer
Tel.: (06 30) 930 5444 
E-mail: berta.fias@luispirit.hu
luispirit.hu

További cikkek hasonló témában

Látványos, modern kis lakás

Igazi kihívást jelent egy lakberendező számára, ha tetőtéri lakást...

Modern design

Imádni való otthon, ahol zseniális tervezők és építészek jönnek...

Kreatív, mégis egyszerű

...nyári erkély dekoráció-ötletek. A tavasz közepén biztos vagyok...

Hozzászólások