Jelenlegi hely

Hogyan őrizzük meg egy loft lakás eredeti hangulatát?

Hogyan őrizzük meg egy loft lakás eredeti hangulatát?
A manapság főleg Amerikában divatos loftokat sokan tartják álmaik lakásának, hiszen az új funkciót kapott épületek hatalmas nyitott tereikkel, nagy ablakaikkal, a statikai funkciót ellátó támpillérekkel, egy olyan életvitelt testesítenek meg, mely a szabadságot, a bohém életet, a felesleges sallangoktól mentes otthont jelentik.
Fényben fürdő tereiket imádják a művészek, de egyéb otthoni munkákhoz is kiváló lehetőségeket rejtenek. Persze egy loft lakást is lehet hagyományos vagy akár ultramodern módon berendezni, de sokan ragaszkodnak az eredeti, meglévő építészeti jellegzetességekhez és környezetük lakberendezési tervezését ehhez igazítják.

Jól mutatja ezt a képen a régi időkre emlékeztető kopottas fal megtartása, mely a nagymamáink korát idézi, így az eklektika kedvelői szívesen időznek itt. A falhoz döntött raklap ma már csak dekorációs szerepet tölt be, a helyiség érdekességét fokozza, viszont egy kis felületkezeléssel és néhány görgő felszerelésével akár dohányzóasztalként is funkcionálhat. A stílus szinte elmaradhatatlan eleme az öntött beton padló, melynek előnye, hogy nem szabdalja fuga vagy burkolatváltó, így annak takarításával nincs annyi gondunk, mint egy hagyományos hidegburkolattal.

Sokan esetleg ridegnek tarthatják, de érdemes megfigyelni, hogy a kopott szürke felületen, mely szépen szórja a rávetülő fényt, gyönyörűen csillog a hosszú szálú, olajzöld szőnyeg, mely puhaságával kellemes kontrasztot nyújt a hideg betonon.

Az U alakú kanapé kényelmes beszélgető hely, ahol akár egymással szemben is ülhetünk ismerőseinkkel, ugyanakkor egy kényelmes tévénézéshez is jó választás lábtartós részeinek köszönhetően. Szögletességével, egyenes vonalaival rendezettséget és egy kis modernséget csempésztek be vele a gyárépület nagyvonalú terébe, ugyanakkor az íves asztal finomítja sarkosságát.

Az enteriőrben alkalmazott őszies színek, mint a rozsdabarna, az olajzöld, a drapp kellemes összjátékát élénk kékekkel, citromsárgával feltüzelni nagyon üdítő.

Szakértő
Néder Melinda
(06 30) 459 7122
otherside@otherside.hu
blog.otherside.hu

Egy jól megtervezett lakásbelső nem csupán a legújabb lakberendezési divat vagy irányzat megvalósításáról szól – tükröznie kell tulajdonosának egyéniségét, szokásait és mániáit, érdeklődési körét és ízlését. Az otthon emlékekből és élményekből táplálkozik, fejlődik és átalakul, alkalmazkodik a múló időhöz és az újabb szükségletekhez. De az otthonok nem csak a kirakat szerepét töltik be, hiszen napról napra bennük élünk, így életbe vágóan fontos, hogy a berendezési tárgyak és a díszítőelemek összhangban legyenek tulajdonosukkal, megfeleljenek az elvárásainak és álmainak, egyéni életszemléletének.

További cikkek hasonló témában

Stájer-i építészet

Egy kortárs épület átalakulása.

Belépő a lakásba – az előszoba

Első benyomásunkat egy lakásról az előszobában kapjuk. Ez a...

Hozzászólások