Jelenlegi hely

Hegyek-völgyek

Hegyek-völgyek
A klasszikus elemekkel átszőtt, polgári stílusú otthon Budapest vonzáskörzetében található. A korszerű enteriőrben helyet kaptak a család régi és kedves tárgyai, így a házban a modern ötvöződik a klasszikus elemekkel.

Miután kirepültek a gyerekek a családi fészekből, úgy döntött a tulajdonos házaspár, hogy házukat egy kisebb, barátságosabb otthonra cserélik. Régi barátjukat, Pataki Judit belsőépítészt bízták meg azzal a feladattal, hogy egy olyan harmonikus lakóteret alakítson ki számukra, ahol jól elfér egymás mellett a régi és az új. A ház lakói, több évet töltöttek Kínában, ahol számos gyönyörű keleti bútort, szobrot, vázát vásároltak, melyek méltó helyet kaptak új otthonukban.

A nappaliba kerültek az ezüstintarziás berakásokkal készült rózsafa kínai szekrények, amelyeket különösen nagy becsben őriz a házaspár. Az egész szobán érződik a keleti fuvallat. A selyemtapéta és szőnyeg, mint kiegészítő lakberendezési tárgy, mind minta, mind színvilágában jól harmonizál a kedves, régi emlékeket őrző tárgyakkal.

Az étkező és konyha kettő, vagy még inkább három az egyben: egy légtérben kapott helyet a konyha, a konyhasziget, - amelyen kényelmesen lehet étkezni is - és az étkező. Fontos szempont volt a helyiség kialakításánál az, hogy az összetartó, nagy család kényelmesen elférjen a hétvégi közös étkezéseknél.

           

A letisztult formavilágú angolos stílusjegyeket magán viselő konyhabútor az egész ház színvilágával harmonizál. A lakberendező javaslatára a tálalószekrényben helyezték el a szintén keletről érkező emléktárgyakat, így ebben a helyiségben ugyancsak visszaköszön a kínai hangulat. A klasszikus enteriőrbe egy csepp modern is vegyül, ez leginkább az étkezőszékek stílusán érhető tetten.  

A hálószobában egy bútor szabta meg a téralakítást: a szintén Kínából származó rózsafa fésülködő asztal.

           

A klasszikus stílusú, egyedire gyártott franciaágynak és a szintén nem mindennapi falra szerelt éjjeli szekrénynek szép keretet ad a pasztellmintás tapéta.

Talán az egyetlen helyiség a házban, ahol nem a klasszikus elemek dominálnak a fürdőszoba. Színvilágában alkalmazkodik ugyan a ház stílusához, összességében mégis inkább seaside hangulatúnak mondható.

Természetesen az unokákról sem feledkeztek meg a tulajdonos nagyszülők, így külön kis gyermekbirodalmat alakítottak ki számukra, ahol visszatérő elem a hálószobából visszaköszönő radiátorborítás és az egy oldalon mintás falkiemelés – mintás tapétával.

              

A terasz kiemelt szerepet kapott ebben az otthonban, részben azért, mert páratlan kilátás nyílik innen a tájra, másfelől úgy érezhetik magukat vendéglátóink, mintha egy csodálatos növénytenger venné őket körül.

Szöveg: Szatmári Éva

Fotó: Rajcsányi Artúr

Lakás designerek és kivitelezők:
Decoraunts Belsőépítészeti Kft.
Hope-Bánszki Anikó (06 30) 210 27 96
Pataki Judit (06 30) 382 74 52
decoraunts.hu

További fotók a galériában.

További cikkek hasonló témában

Illóolajokkal az otthon harmóniájáért
Gyermekkorunk otthonának az illata egész...
Fényforrások a lakásban
A legfontosabb a természetes fény, amely a...
Wellness az otthon melegében

Felfrissülés, kikapcsolódás, relaxálás. Nem kell feltétlenül...

A legforróbb napokon is menedéket jelent a hűvös lakás

Mindannyian ábrándoztunk már arról a pillanatról, amikor egy forró...

Hozzászólások