Jelenlegi hely

Hegyek-völgyek

Hegyek-völgyek
A klasszikus elemekkel átszőtt, polgári stílusú otthon Budapest vonzáskörzetében található. A korszerű enteriőrben helyet kaptak a család régi és kedves tárgyai, így a házban a modern ötvöződik a klasszikus elemekkel.

Miután kirepültek a gyerekek a családi fészekből, úgy döntött a tulajdonos házaspár, hogy házukat egy kisebb, barátságosabb otthonra cserélik. Régi barátjukat, Pataki Judit belsőépítészt bízták meg azzal a feladattal, hogy egy olyan harmonikus lakóteret alakítson ki számukra, ahol jól elfér egymás mellett a régi és az új. A ház lakói, több évet töltöttek Kínában, ahol számos gyönyörű keleti bútort, szobrot, vázát vásároltak, melyek méltó helyet kaptak új otthonukban.

A nappaliba kerültek az ezüstintarziás berakásokkal készült rózsafa kínai szekrények, amelyeket különösen nagy becsben őriz a házaspár. Az egész szobán érződik a keleti fuvallat. A selyemtapéta és szőnyeg, mint kiegészítő lakberendezési tárgy, mind minta, mind színvilágában jól harmonizál a kedves, régi emlékeket őrző tárgyakkal.

Az étkező és konyha kettő, vagy még inkább három az egyben: egy légtérben kapott helyet a konyha, a konyhasziget, - amelyen kényelmesen lehet étkezni is - és az étkező. Fontos szempont volt a helyiség kialakításánál az, hogy az összetartó, nagy család kényelmesen elférjen a hétvégi közös étkezéseknél.

           

A letisztult formavilágú angolos stílusjegyeket magán viselő konyhabútor az egész ház színvilágával harmonizál. A lakberendező javaslatára a tálalószekrényben helyezték el a szintén keletről érkező emléktárgyakat, így ebben a helyiségben ugyancsak visszaköszön a kínai hangulat. A klasszikus enteriőrbe egy csepp modern is vegyül, ez leginkább az étkezőszékek stílusán érhető tetten.  

A hálószobában egy bútor szabta meg a téralakítást: a szintén Kínából származó rózsafa fésülködő asztal.

           

A klasszikus stílusú, egyedire gyártott franciaágynak és a szintén nem mindennapi falra szerelt éjjeli szekrénynek szép keretet ad a pasztellmintás tapéta.

Talán az egyetlen helyiség a házban, ahol nem a klasszikus elemek dominálnak a fürdőszoba. Színvilágában alkalmazkodik ugyan a ház stílusához, összességében mégis inkább seaside hangulatúnak mondható.

Természetesen az unokákról sem feledkeztek meg a tulajdonos nagyszülők, így külön kis gyermekbirodalmat alakítottak ki számukra, ahol visszatérő elem a hálószobából visszaköszönő radiátorborítás és az egy oldalon mintás falkiemelés – mintás tapétával.

              

A terasz kiemelt szerepet kapott ebben az otthonban, részben azért, mert páratlan kilátás nyílik innen a tájra, másfelől úgy érezhetik magukat vendéglátóink, mintha egy csodálatos növénytenger venné őket körül.

Szöveg: Szatmári Éva

Fotó: Rajcsányi Artúr

Lakás designerek és kivitelezők:
Decoraunts Belsőépítészeti Kft.
Hope-Bánszki Anikó (06 30) 210 27 96
Pataki Judit (06 30) 382 74 52
decoraunts.hu

További fotók a galériában.

További cikkek hasonló témában

Vidéki otthon francia stílusban

Kivételes építészeti remekmű, mely igazán megérdemel egy említést...

6,3 négyzetméteres, gurul, most Marokkóban van. Mi az?

Öreg furgonból okos minigarzon. Norbi és Dóri megcsinálta!

Látványos loft lakás New Yorkban

Andrew Franz építész alakította át az egykori kaviár raktárt...

Hozzászólások