Jelenlegi hely

Ház a dombon

Ház a dombon

Gyönyörű környezetben, a Balaton északi partján épült a faalapú könnyűszerkezetes technológiával készült készház. Az építtető elvárása egy magas színvonalú, kényelmes, a pihenést, kikapcsolódást szolgáló ház tervezése és kivitelezése volt.

A telekről letekintve szinte a lábunk előtt érezzük a Balatont. A lenyűgöző panorámát a nappaliból és a hálószobából is élvezhetjük, de a konyhai teendők során sem kell lemondanunk a látvány nyújtotta élményről. A ház bejárata és a garázs, valamint a szaunával kiegészített fürdőszoba és vendégszoba a telek hegy felőli utcai részén található. A nappali, az étkező a háló és a konyha valóban "tengerrenéző". A teraszról elénk tárul a festői látkép Kenesétől a Tihanyi-félszigeten keresztül Badacsonyig. A teraszról enyhén ívelt lépcsőn jutunk le a kertben elterülő medencéig.

Az építtető alaposan feltérképezte a piacot, majd a jó referenciák ismeretében a Bien-Haus Hungária Kft. mellett döntött. A cég több mint hat éve építi házait a magyar piacon. Nem kellett sokat érvelni a tégla szerkezetű építkezéssel szemben, hiszen a helyes döntés a könnyűszerkezetes ház kiváló hőszigetelő tulajdonságai, a gyors építési idő a korszerű készház kivitelezése mellett szóltak. A megfelelő alap elkészülte után az ausztriai üzemből a készre gyártott falelemek kamionnal érkeztek a házállítás helyszínére. A szerelés jellegű technológia a hűvösebb idő ellenére is lehetővé teszi az építkezés folytatását. A nyílászárókkal szerelt falakat a helyszínen összeszerelik és ez drasztikusan csökkenti a házépítés hagyományos idejét. Egy átlagos méretű készház összeszerelése néhány napot vesz igénybe. A teljes kiépítés 6-8 hét alatt készül el, de egy tetőteres változatra sem kell 8-10 hétnél többet várni.

A megrendelők igényei szerint a házak három készültségi fokozatban kerülnek átadásra. A szerkezetkész, félkész vagy kulcsrakész házak tervezésénél mindig a megrendelők maximális igényeit veszi figyelembe a cég tervező gárdája. Csak minimális megkötések vannak a gépsoron történő gyártás figyelembevételével. Szabadon választható műanyag, vagy fa nyílászáró szerkezet normál, vagy extra hőszigetelő üvegezéssel. A fűtés tervezésénél egyaránt választhatjuk a hagyományos radiátoros megoldást, vagy a padlófűtéses rendszert. Természetesen a kettő kombinálható is egymással. A burkoló anyagok kiválasztásában a legjobb minőségű európai gyártók kínálata áll rendelkezésre.

A szerződéskötés pénzügyi feltételei a piacon szereplő versenytársakhoz képest egyedülállóan kedvezőek. A Bien-Zenker házak megrendelőinek a teljesítés ellenértékének csak a 15 százalékát kell befizetni előlegként, s ezzel a minimális kockázatvállalással máris biztosíthatják helyüket a készházak megrendelői között. Az aktuális árakról, a kedvezményes akciókról a cég internetes honlapján lehet tájékozódni.

A készházépítési technológia iránt érdeklődőket és esetleges leendő megrendelőit a Bien-Haus Kft. szívesen látja mintaházában, ahol a cég szakemberei a gyakorlatban válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Információval szolgált:
Kárpáti József építési tanácsadó, Bien-Haus Hungária Kft.

További cikkek hasonló témában

Itália a Vértesben

Magával ragadó az a látvány, amely szemünk elé tárul a Vértesben...

Párakedvelő növények a fürdőszobába
A fürdőszobai növények nagy része trópusi...
A szürke néhány árnyalata

Ez a Kelly Hoppen által tervezett konyha jó példa arra, hogyan...

Férfiasan modern

Franciaország a bohém élet fővárosa. Jól látható ez a manzárd...

Hozzászólások