Jelenlegi hely

Harmónia mindennap

Harmónia mindennap

Őszi lombok mögött, lágy New England-i lankák közé simul be ez az elegáns ház, mely egy nagyon kiegyensúlyozott, harmonikus otthont rejt magában. Egy fotós és kifinomult ízlésvilágú felesége két évig szépítgette otthonát, mire az elnyerte végleges arculatát.

Az enteriőr a nappalitól a privát helyiségekig nagyon szépen megkomponált. Sehol egy cseppnyi bizonytalanság, az egységtől elérő részletek, minden megtervezett, összehangolt, kiegyensúlyozott, finom, elegáns.
 
A lakás jó ritmusa és egységes képe a visszafogott színeken, és a minőségi anyagokon alapul. Az egész házon végigvonul a bézs-világoskék szín együttese, és az érett fa meleg barnája. Tágas, nagy helyiségek, sok fény, kényelmes, puha kanapék, minőségi tömörfa bútorok adják meg az alaphangot, ezt tökéletesítik az aprólékos gonddal összeválogatott kiegészítők.
  
Marco és felesége ügyelt a részletekre például a szalon mintáinak léptékénél: nagy, de ritka vonalú ábrák a szőnyegen, sűrűbb, tömöttebb minta a függönyön, a harmadik legnagyobb felületet jelentő szőnyegen már egészen apró, alig látható a minta. A kockás párnák szomszédja virágos, de a színtónus azonos, hogy ne legyen feltűnő eltérés. A szomszédos kanapén a sima felületeknek egy finom kis kontrasztot ad a sodrott, zsinórszerű minta a két szélső párnán.
 

Figyelmet érdemelnek a csillárok. Igényesen választott, elegáns, összeillő példány valamennyi, szépek a dúsan alkalmazott asztali lámpák is, csakúgy mint a tükrök.

A fotós-tulajdonos odafigyelése érződik a kisebb hangulatképeken is. Minden a helyén van, a valódi vörösróka szőrmével leborított chaise lounge előtti asztalkán kosár, földgömb, a fürdőszobában a fehér rózsa csokor előtt a parfümös üvegcsék is ezüst tálcán figyelnek.

Kicsit eltúlzottnak tűnik ez a gondosság a konyhában, ahol a meseszép hortenzia tálon kívül az ablak előtt még szigorú szimmetriában további kisebb-nagyobb növény installációk is katonás rendben várakoznak.
 
A hálószoba eleganciája az igényes textileknek és a tulajdonosok jó kompozíciós érzékének köszönhető. Talán a függönyözésénél, baldachinjánál érdemes lett volna a klasszikus hangulatot egy kis 21.századi ízzel pikánsabbá tenni, de így is teljes a kép.

Kedvenceim a házban a fürdőszobák: az aranyos tapétájú, faragott tükrösben a szögletes mosdótál és a faág formájú vázák, a némiképp stilizált csillár összhatása üdítő, a fehér pedig fürdik a fényben.

Szakértő:
Matus Kati
mestervizsgás lakberendező
Tel.: +36 20 956 9927
matuskatiii@gmail.com
www.matuskati.hu

Fotó: Marco Temaglia

További cikkek hasonló témában

Az étkező és a konyha kapcsolata
Ha a mindennapi rohanásban el is szakadunk...
Hegyek-völgyek
A klasszikus elemekkel átszőtt, polgári stílusú...

Hozzászólások