Jelenlegi hely

Hagyományos spanyol ház

Hagyományos spanyol ház

Az inspiráló hagyományos ház Spanyolországban található, mely a klasszikus elemeket ötvözi. A rezidencia egy gyönyörű természeti parkkal szomszédos, és kihasználja a környező völgyet.

A Dom Arquitectura Építészeti Iroda a helyi építkezési korlátokkal szembesülve a helyi anyagok adottságait kellett figyelembe venniük. "Kezdetben úgy gondoltuk, hogy egy fából készült szerkezettel rendelkező házat építünk, amely bioklimatikus a hatékonyság elérése érdekében" - magyarázta az építész. A projekt végül három különböző anyagot tartalmazott: kőzet és agyagcserepek, és a fa mint szerkezeti anyag.


Az L-alakú épület részben a földbe van süllyesztve. Csak a garázs és a főbejárat található az utcai szinten. A meredek lejtős helyszín diktálta ezt a szerkezetet. A nyílt terű nappali és étkező a spanyol hagyományos ház központi eleme. Ez biztosítja az egyedülálló kilátást is.


Mindkét szárny tetőszerkezete folyamatos tornácot hoz létre, amely körülveszi a házat, és az egyik végén széles társalgót hoz létre.Forrás: Freshome

További cikkek hasonló témában

Férfias lendület egy női tervezőtől

A londoni székhelyű belsőépítész; Katharine Pooley a felső tízezer...

Lényeges részletek

Az elmúlt évek során örvendetes módon megszaporodott az új lakások...

Görög szigeteki Butik hotel

Egyedülálló tervezésű butikhotel nyitotta meg kapuit a...

Fehér pompa

A fehér a legvilágosabb szín, amely minden fényt...

Hozzászólások