Jelenlegi hely

Hagyományos japán otthon

Hagyományos japán otthon

Ez a gyönyörű otthon egy fiatal, gyermekes család számára épült.

A shou Sugi Ban Ház tervezése és kivitelezése közös erőfeszítés volt a Seattle Építészeti Irodának. A házat a hagyományos japán építészet inspirálta, és egy hagyományos japán technikával készítették a fa borítást az időjárásra tekintettel. A folyamat magában foglalja a faanyag égetését és olajozását, hogy gazdag sötét színt kapjon, és az anyagot tartósabbá tegye.

A 3950 négyzetméteres terület magába foglalja a kétemeletes házat, alacsony profillal és tágas tetővonalzattal rendelkezik. A rezidenciát burkoló sötét borítást vízszintesen helyezték el, megerősítve ezzel is az épület geometriáját. A bejárat a két szárny metszéspontjánál van, melyen belépnek egy T-alakú földszintre. A rövidebb szakasz az otthon nyilvános területei tartalmazza. A konyha nyugatra fekszik, szemben a nyilt koncepciójú nappali és ebédlő viszont kelet felé.

A belső térben a falon elhelyezett fa ellentétben áll a fehér tónusokkal, amelyeket az építészek bátran használtak. A színeket az ügyfelek által választott különböző tárgyak biztosítják a minimalista stílus számára.

Az otthonban egyaránt megmutatkozik a személyes és tárgyi berendezésekkel, mint például a vörös színű ajtók a hálószobához, az öltöző antik ajtói és a tulajdonos nagyapjának antik szekrénye. Számos hagyományos ázsiai elem van, mint például az ázsiai lámpák és a csúszós rizspapír ajtók.

A kedvenc hely a hálószobában van, amely egy harmonikus ülőhellyel van felszerelve, és egy nyitott könyvespolccal, ami nem szokványos a hálószobában.

Forrás: DigsDigs

További cikkek hasonló témában

Maza ház Mexikóban

CHK Arquitectura által megtervezett és felépített nyaraló...

Farm átalakítása

Az Egyesült Királyságban található ez a...

Villa télikerttel

Amikor az öreg villa megvásárlásra...

Hangulatos lakás Barcelonában

2017-ben Egue y Seta tervezése alapján...

Hozzászólások