Jelenlegi hely

Hagyományos japán otthon

Hagyományos japán otthon

Ez a gyönyörű otthon egy fiatal, gyermekes család számára épült.

A shou Sugi Ban Ház tervezése és kivitelezése közös erőfeszítés volt a Seattle Építészeti Irodának. A házat a hagyományos japán építészet inspirálta, és egy hagyományos japán technikával készítették a fa borítást az időjárásra tekintettel. A folyamat magában foglalja a faanyag égetését és olajozását, hogy gazdag sötét színt kapjon, és az anyagot tartósabbá tegye.

A 3950 négyzetméteres terület magába foglalja a kétemeletes házat, alacsony profillal és tágas tetővonalzattal rendelkezik. A rezidenciát burkoló sötét borítást vízszintesen helyezték el, megerősítve ezzel is az épület geometriáját. A bejárat a két szárny metszéspontjánál van, melyen belépnek egy T-alakú földszintre. A rövidebb szakasz az otthon nyilvános területei tartalmazza. A konyha nyugatra fekszik, szemben a nyilt koncepciójú nappali és ebédlő viszont kelet felé.

A belső térben a falon elhelyezett fa ellentétben áll a fehér tónusokkal, amelyeket az építészek bátran használtak. A színeket az ügyfelek által választott különböző tárgyak biztosítják a minimalista stílus számára.

Az otthonban egyaránt megmutatkozik a személyes és tárgyi berendezésekkel, mint például a vörös színű ajtók a hálószobához, az öltöző antik ajtói és a tulajdonos nagyapjának antik szekrénye. Számos hagyományos ázsiai elem van, mint például az ázsiai lámpák és a csúszós rizspapír ajtók.

A kedvenc hely a hálószobában van, amely egy harmonikus ülőhellyel van felszerelve, és egy nyitott könyvespolccal, ami nem szokványos a hálószobában.

Forrás: DigsDigs

További cikkek hasonló témában

Béke a belváros szívében

Az utcákon zsúfoltság, hullámzó tömeg, hangzavar és dugó mindenütt...

Lenyűgöző Colorado-i rönkotthon

Ez a rönkotthon Colorádóban található, és a rusztikus építészet...

"Cadence" - Egy harmonikus konfiguráció
Cadence egy lenyűgöző vízparti otthon Kanadában...
Zöldövezetben

Építtetőink határozott igénye, egy a környezetével szorosan...

Hozzászólások