Jelenlegi hely

Gyönyörű parasztház

Gyönyörű parasztház

A 2016-ban átépített parasztház Kínában található, az Evolution Design iroda tervezése alapján.

Az 1970-es évek elején épült ez a tanyasi ház, melynek eredeti fa szerkezeteaz észak kínai országban általánosnak mondható. Az épületben nem volt vízellátás, sem pedig fürdőszoba. Még ennél is rosszabb volt, hogy a ház belső szintje közel 20 cm-el alacsonyabb volt, mint az udvar, ezért a házat esőben elárasztotta a víz, így a teljes épületszerkezetre nézve biztonsági fenyegetést jelentett.

A munkálatok első fázisában az alapvető víz problémát próbálták megoldani. Először megemelték a padlót, beállították a külső udvari talajszintet, és új csatornarendszert telepítettek. Ezenkívül egy új, több mint 2 köbméteres kapacitású víztartály épült az udvar egyik végébe, hogy a tetőtől összegyüjtött és visszaforgatott esővizet gyűjtik.

Miután eltávolították a mennyezetet, több hely szabadult fel, és az eredeti fa szerkezet elmondja az idő történetét.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

A tervező birodalma
Ezúttal egy belsőépítész saját otthonát mutatjuk...
Fehér a lakásban
Fehér árnyalatokkal felruházott otthon első...
A tetőtér lehetőségei
A tetőtéri lakás egyik előnye, hogy ugyanazért a...
Szerény egyemeletes lakóház

A StudioMET Architects által...

Hozzászólások