Jelenlegi hely

Gyerekszoba berendezés

Gyerekszoba berendezés

A gyerekszoba berendezése változik a leggyakrabban egy lakásban, hiszen egy gyermeknek megszületésétől kamaszkorának végéig mindig mások az igényei.

Bizonyára számodra is csábító a gyermekszoba élénk színekkel és mesefigurákkal való dekorálása, azonban a gyakorlatiasabb berendezés több előnnyel jár. A te elképzeléseid mellett a gyermek igényeit is vedd figyelembe, hiszen ő fogja a nap nagy részét ebben a helyiségben tölteni.

Egy csecsemőnek a kuckóját rendezzük be a legaprólékosabban, kimondottan szeretünk sokat foglalkozni az ideális gyerekszoba berendezésről. Ebben a korban a gyerekszobának egy megnyugtató szigetként kell funkcionálnia.

Csábító lehet olyan bútordarabokat vásárolni, amelyek a gyermekkel együtt nőnek, azonban ami egy kisgyermeknek tetszik, nem biztos, hogy a kiskamasznak is tetszeni fog.

Ahogy a picik nőnek, úgy szükséges a gyermekszobát átalakítani, igazítani az egyre aktívabb életformájukhoz. Ügyelj arra, hogy ne legyen bútorokkal telezsúfolva a gyerekszoba, inkább biztosíts számára nagy mozgásteret. A játékok tárolására egy jól kihasználható, akár több rekeszes láda tökéletesen megfelelő.
 

A gyerekek szeretik a tündérmeséket, a különböző kalózokról, cowboyokról szóló meséket és persze a tévéből ismert rajzfilmfigurákat minden mennyiségben. Sokszor azonosulnak ezekkel a mesehősökkel, a lányok babáznak és hercegnők, balerinák szeretnének lenni, a fiúk képregényeket gyűjtenek és a szuperhősök szerepében tetszelegnek. A gyerekeket nagyon boldoggá lehet tenni azzal, ha a szobájuk dekorációja, esetleg gyerekbútoraik formája hasonlít kedvenc figurájuk környezetére.

Iskolakezdés idején alkalmassá kell tennünk a helyiséget a tanulószoba funkcióra: nem csak játéktér, hanem komoly tennivalók helye már a gyerekszoba. Ha eljön a kamaszkor, akkor a gyermekek már a saját ízlésük szerint szeretnék formálni a gyerekszobát, konkrét elképzelésük van a berendezéséről.

Hallgassuk meg Őket, kérdezzük meg, miként éreznék magukat jobban a szobájukban!

Forrás: potterybarnkids.com

További cikkek hasonló témában

Orchideák a lakásban

Az illatos növények királya, az orchidea szépsége...

Karácsonyi dekoráció
A figyelmesség és a törődés, a sok szép apró...
 Hangulatos fényfüzérek
Az adventi időszakban és karácsonykor fényárban...
Raklap újrahasznosítási ötletek

A raklapok felhasználása a lakberendezésben is óriási divat lett....

Hozzászólások