Jelenlegi hely

Güttler Károlynál jártunk

Güttler Károlynál jártunk

Az új évet az Otthon Tudós újdonsággal köszönti. A januári magazintól kezdve, minden számunkban egy híresség otthonát mutatjuk be. Ebben a hónapban Güttler Károly EB elsô, olimpia és VB ezüstérmes úszónk otthonára esett a választás.

Biatorbágy egyik utcáján sétálva pillantjuk meg Güttler Károlyék otthonát. Kívülrôl úgy tûnik, hogy egy tujákkal, fenyôkkel körülölelt kedves kis erdeilak véletlenül az utca mellé épült. A ház külseje arról árulkodik, hogy lakói természet- és állatkedvelôk. Güttler Károly és felesége, Annamária 1999-ben, immáron öt éve költöztek ide. Biatorbágyot Károly az édesanyja lakhelye által ismerte és szerette meg. A kiszemelt csupasz telekre Erdélyben gyártották le és Magyarországon szerelték össze a házat. Az erdélyi munkálatokat a családfô rendszeres kiutazással kontrollálta.
A házat a természetesség jegyei uralják. Az elôtérbôl az amerikai konyhába megyünk. Ez a terület 48 nm, ami az étkezôbôl, a főzőrészlegbôl és a nappaliból áll. Minden hajópadlóval van borítva, erôsítve a természetesség érzését. Az uralkodó színek mindenhol a kék és a sárga. A sötétkék konyhabútor minden háziasszony kívánságának megfelel: nem túl nagy, de minden megvan benne, ami a tökéletes háztartás fenntartásához szükséges.A bútor egyik részén a családi fotóknak is jutott hely. A nappalit egy háromrészes kanapé uralja, amely a szabadidô eltöltéséhez és a meghitt családi beszélgetésekhez nyújt nélkülözhetetlen kényelmet. A falon érdekes, misztikus maszkok vonzzák a szemet, amelyeket a családfô a dél-afrikai edzôtáborok során szerzett be. Található még a falon egy könyvespolc, amely bôvítése van tervben. A kiváló úszó elmondása szerint nemsokára egy kandalló is fokozza majd a ház barátságos melegét. A nappali egyik részében a kis Emmának gyereksarkot alakítottak ki a szülôk. Természetesen a kislány szeretett bababútorai is fából készültek. A nappaliban a természetes fény az ablakon kívül a fa teraszajtón keresztül szûrôdik be. Ezen a majdnem teliüveges ajtón a kertbe juthatnánk ki, de ezt az ajtót leginkább zárva tartják.
A házat körülvevô gondozott, parkosított zöld területre a bejárati ajtón keresztül jutunk ki, amely jó idôben egész nap ki van támasztva, szabad bejárást biztosítva ezzel a család négylábú kedvenceinek, Alíznak és Zizinek. A kertben található hintaágyról, hintáról és homokozóról a hideg idô ellenére is el tudjuk képzelni, mennyire kellemes lehet itt az idôtöltés és a játék napfényes, jó idôben. A ház falán a decemberi napfényben is észrevehetô a magyar címer és a magyar nemzeti lobogó. A kertet Károly és édesapja által készített kerítés zárja el a külvilágtól.Visszalépve a nappaliba, a gyerekszobába invitál a család. Miközen a kis Emma birodalma felé tartunk megakad a szemünk egy kékre festett, székre hasonlító tartón, amelyen elhelyezkedô virágcserepén a család házára utaló házikó van feste. Ettôl a kedves színfolttól elszakadva haladunk tovább a gyerekszoba felé. Nem ér minket meglepetés, mivel az egész házat jellemzô természetes, barátságos faanyagból készült itt is minden és a kék-sárga színpáros az uralkodó. Még a csemete kisebb játékai is fából készült dobozban találnak pihenôhelyre. A függönytartón az ablaksötétítôn kívül, rossz álomüzô függ.

Ez a figyelmesség Károly nôvérének ajándéka volt. Ezzel az aprósággal sikerült megismertetni és megszerettettni a Feng-Shui térrendezéssel a családot. A gyerekszobából a szülôk hálószobájába nyitunk be. Természetesen, minden a padlótól a plafonig világos színû és fából készült. A viszonylag pici szobát feldobja és vidámmá varázsolja a kék-sárga függöny és a szintén sárga ágytakaró.A következô helység szemben a hálóval, a fürdôszoba. A ház többi részével ellentétben itt a tisztaság színe, a fehér az uralkodó. A csempén, a padlólapon és a fürdôkádon visszaköszön a barna szín halvány foltokban elmosodva.

A sarokkád peremén Emma kedvenc pancsoló játékai kaptak teret. A fürdöbôl a szintén ,"tetôtôl-talpig" fából készûlt lépcsôhöz megyünk, amelyen feljutunk az emeletre. Itt található egy nagy nappali, egy fürdô és két szoba. Itt lett kialakítva az egyik szobából a dolgozó rész. A családhoz érkezô vendégek is az emeleten kapnak szállást.A házban kívül és belül a karácsonyi díszítés az otthon egészének hangulatát tükrözi. Visszafogott, mégis hangulatos és kedves. A család arra a legbüszkébb, hogy az elképzelésüket teljesen tükrözi az elkészült ház.- Jázmin -

További cikkek hasonló témában

Életöröm felsőfokon

A víz ölelésébe épült San Francisco-i villa már első ránézésre...

A szürke néhány árnyalata

Ez a Kelly Hoppen által tervezett konyha jó példa arra, hogyan...

Padlóválasztás a konyhában
Az épületeken belüli padlókat sokféle...
Otthon Észak-Karolinában

Ez a kényelmes és elegáns családi ház Észak-Karolinában található...

Hozzászólások