Jelenlegi hely

Futurisztikus otthon

Futurisztikus otthon

Spanyolországban található ez az épület, melyet 2013-ban terveztek újra.

Az épület az 1960-as években épült, melyet bővítés céljából újraterveztek. Már több mint ötven éve lakja a család, amely a családtagok számával nőtt, viszont a házat nem változtatták, így már nem tudja teljesíteni a jövőbeni igényeket. A cél olyan projekt létrehozása, ahol három generáció egyidejűleg kényelmesen élhet.

E célból egy új házrész épült a két fiatalabb generációnak, mint egy oldalszárny a meglévő ház mellé. Az új ház tetőtere egy privát kertet foglal magába.

Minden család teljesen független, miközben megmaradt egy egységes rész. Az építési részleteknél figyelembe vették a hő- és környezeti viszonyokat. Az épület formája teljesen semleges, nincsenek élek, nincs szín, textúra.

A hasznos energia felhasználásával egyedi építészeti megoldásokat hoztak létre, minimalizálták a karbantartási költségeket és optimalizálja a hasznos energia teljesítményét az épület.

A külső és belső héj elemek között hőszigetelés található. Az épülethez kapcsolódó kert részlet szintén nagy hőszigetelést nyújt.

Az épülethez egyedi üveg oszlopsor tartozik, mely kanyarog a homlokzaton, így természetes üvegház hatás alakul ki. A házban is van egy napelemes fűtési rendszer, ami jelentősen csökkenti a hagyományos üzemanyagfogyasztást.

Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Japán otthon szokatlan homlokzati megoldással

Szabálytalan háromszög alakú és oldalán lejtős megoldással épített...

A loft is lehet otthonos
Az alább bemutatott lakás egy párnak és...
Modern design

Imádni való otthon, ahol zseniális tervezők és építészek jönnek...

Mosódió

Aki már próbálta, az tudja, hogy nem csak pénzt spórolunk vele, és...

Hozzászólások