Jelenlegi hely

Futurisztikus otthon

Futurisztikus otthon

Spanyolországban található ez az épület, melyet 2013-ban terveztek újra.

Az épület az 1960-as években épült, melyet bővítés céljából újraterveztek. Már több mint ötven éve lakja a család, amely a családtagok számával nőtt, viszont a házat nem változtatták, így már nem tudja teljesíteni a jövőbeni igényeket. A cél olyan projekt létrehozása, ahol három generáció egyidejűleg kényelmesen élhet.

E célból egy új házrész épült a két fiatalabb generációnak, mint egy oldalszárny a meglévő ház mellé. Az új ház tetőtere egy privát kertet foglal magába.

Minden család teljesen független, miközben megmaradt egy egységes rész. Az építési részleteknél figyelembe vették a hő- és környezeti viszonyokat. Az épület formája teljesen semleges, nincsenek élek, nincs szín, textúra.

A hasznos energia felhasználásával egyedi építészeti megoldásokat hoztak létre, minimalizálták a karbantartási költségeket és optimalizálja a hasznos energia teljesítményét az épület.

A külső és belső héj elemek között hőszigetelés található. Az épülethez kapcsolódó kert részlet szintén nagy hőszigetelést nyújt.

Az épülethez egyedi üveg oszlopsor tartozik, mely kanyarog a homlokzaton, így természetes üvegház hatás alakul ki. A házban is van egy napelemes fűtési rendszer, ami jelentősen csökkenti a hagyományos üzemanyagfogyasztást.

Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Egy kád forró fürdő

- Csak érjek már haza! Az első dolgom egy kád forró fürdő lesz! -...

Angol régi építésű családi ház

Inspiráló, modern házrész hozzáadásával. Az Adam Knibb Architects...

Valentin napi ajándék ötletek

Csupa szívből jövő meglepetés.

Angol vidéki otthon

Egy ház átépítése, felújítása mindig remek lehetőség, hogy új...

Hozzászólások