Jelenlegi hely

Futurisztikus otthon

Futurisztikus otthon

Spanyolországban található ez az épület, melyet 2013-ban terveztek újra.

Az épület az 1960-as években épült, melyet bővítés céljából újraterveztek. Már több mint ötven éve lakja a család, amely a családtagok számával nőtt, viszont a házat nem változtatták, így már nem tudja teljesíteni a jövőbeni igényeket. A cél olyan projekt létrehozása, ahol három generáció egyidejűleg kényelmesen élhet.

E célból egy új házrész épült a két fiatalabb generációnak, mint egy oldalszárny a meglévő ház mellé. Az új ház tetőtere egy privát kertet foglal magába.

Minden család teljesen független, miközben megmaradt egy egységes rész. Az építési részleteknél figyelembe vették a hő- és környezeti viszonyokat. Az épület formája teljesen semleges, nincsenek élek, nincs szín, textúra.

A hasznos energia felhasználásával egyedi építészeti megoldásokat hoztak létre, minimalizálták a karbantartási költségeket és optimalizálja a hasznos energia teljesítményét az épület.

A külső és belső héj elemek között hőszigetelés található. Az épülethez kapcsolódó kert részlet szintén nagy hőszigetelést nyújt.

Az épülethez egyedi üveg oszlopsor tartozik, mely kanyarog a homlokzaton, így természetes üvegház hatás alakul ki. A házban is van egy napelemes fűtési rendszer, ami jelentősen csökkenti a hagyományos üzemanyagfogyasztást.

Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Mindenki szeretne egy kandallót...

A kandalló manapság a lakások szinte elengedhetetlen kellékévé...

Kijevi apartman

A G9 lakás Kijevben található, mely része a Baraban+Design Stúdió...

Talpalatnyi természetesség
Napjainkban, otthonunkban reneszánszát éli a...
Mese a sivatagból

Az iszlám országai több ezer éves díszítő művészet hagyományait...

Hozzászólások