Jelenlegi hely

Füredi otthon

Füredi otthon
Egész évben nagy a nyüzsgés Balatonfüred ófalujában, a hegygerincen található, csodálatos panorámájú földszinti kis lakásban. Szívesen időznek itt a tulajdonosok a családdal és a baráti körrel egyaránt. Az eredetileg nyári laknak felújított apartmanban Dél-Anglia belsőépítészeti stílusjegyeit fedezhetjük fel, melyeket a tervező modern hangulatú kiegészítőkkel fűszerezett. 

A gyűjtőszenvedély és a tárgyak szeretete jellemzi vendéglátóinkat, akik régi bútoraik újraértelmezése és új köntösbe öltöztetése mellett arra törekedtek,  hogy a meglévő családi örökség valamennyi helyiségét ízlésviláguknak megfelelően alakítsák ki. 
  
A nappaliban található empire stílusú fotelek kárpitját a Balaton vizét idéző, türkiz bársonnyal húzták be, hozzá feketére pácolt századfordulós barokk asztalkát választottak, ami egy régen bezárt kávézóból került a lakásba. A klasszikus barokk kandalló kőmintáját a csillármintás, eredeti angol tapéta légiessé varázsolja, könnyedségét a tűztér helyén látható kínai vázák fokozzák.

A gipszkarton mennyezet díszítő frízei a bronzszínű spotlámpákban rejtik a hangulatvilágítást, amely az esti órákban gyönyörűen kiemeli a 100 éves selyem perzsaszőnyeg és az arab piacról származó kis lámpa szépségét. 

A konyhában egyszerű, klasszikus stílusú beépített bútor került, melyhez jól illeszkedik a vidám színvilágú angol tapéta. Falburkolatot imitáló, fehérre festett dekorfríz és neobarokk tapéta keretezi a szintén neobarokk kihúzható asztalkát az étkezőben.
 

A dolgozószobában gyönyörű múlt századi ereklyékre lelünk: az ’50-es évekből származó bécsi thonet szék és a neobarokk szekreter tökéletes egységet alkot.

A hálószobában is a víz színei köszönnek vissza a világoskék, arany mintájú tapétában és a türkiz sötétítőfüggönyben egyaránt. A krémszínű franciaágy két oldalát különböző éjjeliszekrények keretezik, melyekkel színben is jól harmonizál a füstszínű csillár és a kristályüveg falikarok.
 

A fürdőszobába gyűrűzött be igazán a modern világ, nem bajlódtak a mosógép eltüntetésével sem. A terrakotta-beige hidegburkolatot és a fehér szanitereket, múlt századi zsánerképes festett tányérokkal, neobarokk szögletes tükörrel és fafogantyús keverős csaptelepekkel egészítették ki.

A hagyomány tisztelete, a régi becsülete és az új szépsége teszi hangulatossá és barátságossá a magyar tengernél található háromszobás ingatlant.

Lakás Designer:
Eöry Szilvia
enteriőr-tervező

Szöveg: Szatmári Éva
Fotó: Bamgartner Viktor

További fotók a galériában.

További cikkek hasonló témában

Hogyan rendezzük be otthonunkat?
Ahány ház, annyi szokás, és ez az ízlésre is...
Harmónia lépésről-lépésre

Charlotte Crosland brit belsőépítész keze munkáját dicséri ez az...

Tengerpart és harmónia

Franciaországban élő vendéglátóink Indonéziába, kedvenc...

Hozzászólások