Jelenlegi hely

Folyékony textiltapéta, az otthon melege

Folyékony textiltapéta, az otthon melege

A folyékony textiltapéta már több, mint egy évtizede létező falburkolat, de sajnos Magyarországon még mindig nem igazán ismert. Ez a tapéta számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mindamellett, hogy esztétikai szépségéről sem szabad megfeledkeznünk.

Különböző színekben, és árnyalatban lehet a falra kenni, és persze különböző technikai megoldásokkal. Elválasztásokkal, erre például a gipsz, vagy a mostanában divatos hungarocell alkalmas, de amennyiben ezek nem szimpatikusak, akkor egy új, cégünk által kifejlesztett szakmai bravúrral, az ún. összemosással lehet elválasztani a kiválasztott színeket. Optikailag a helységek nagyságát is befolyásolhatjuk a tapétával, illetve a jól megválasztott árnyalatokkal. A kenhető textiltapéta, mert így is nevezik, fő tulajdonságai között említhetjük, hogy legalább 10 évre szóló burkolat. Nem szívja magába a port, ha mégis kellene, akkor könnyen, egyszerűen tisztítható, például porszívóval. A dohányzók is nyugodtan élhetnek a lakásban a szenvedélyüknek, ugyanis a tapéta nem szívja magába a szagokat sem. A színek nem fakulnak, nem sárgulnak, konyhában sem lesz 1-2 év múlva csúnya a fal, gáztűzhely használata esetén sem.

A fürdőszobában is fel lehet kenni ezt az anyagot, hiszen nagyon jól bírja a párát, nem lesz penészes a fal, és nem folyik a víz a falakon, még az ablak nélküli fürdőkben sem.Csakis közvetlen víznek nem lehet kitenni, például a zuhanyfülkében nem használható, mivel az állandó víz oldja a kötőanyagot, mellyel felhordtuk a tapétát a falra.

Manapság nagyon sokan szenvednek az allergiától, de ezt az anyagot mellettük is lehet használni. A tapétáról még tudni kell, hogy a falakon egy 2-4mm vastagságú réteget képez, így megszűnik a visszhang is, így stúdiókban, különböző irodákban is alkalmazható, mint hangszigetelő. Itt kell megemlíteni a hőszigetelési képességét is, mely minimum 25 %-os csökkenést jelent akár a fűtés, de a hűtés költségében is.
Felhordását otthon, saját magunk is elvégezhetjük, de természetesen szakembert is megbízhatunk ezzel. (Természetesen cégünk is vállalja a kivitelezést.)A tapétázásra váró felületen nem lehet tapéta, tehát amennyiben van a falon, azt le kell venni.
Ezután egy megfelelő alapozó festéket kell használni az előkészítéshez. Ez adja meg igazán az alapot a tapétához. Az elkészített ragasztóhoz öntjük a csillámport, (annak , aki igényli) majd kis adagonként belekeverjük a száraz tapéta anyagot.A glettelhető masszát rögtön felhasználhatjuk, glett lapát kell hozzá, és az a bizonyos bátorság, az önálló munkához. Amint megéreztük, hogy hogyan is kell csinálni, már nevetve dolgozhatunk, sőt egy jó kis családi programnak is beillik ez a munka.

Évek múlva is ugyanazt láthatjuk majd, de amennyiben ez már unalmassá válik, akkor is van megoldás. Az általunk forgalmazott anyagot ugyanis többször fel lehet használni. A már falon lévő tapétát le lehet venni, és megfelelő technológiai eljárás után újra fel lehet kenni. Ott újra kibír kb. 10 évet. És így tovább

Információval szolgált:
GSFB KFT
Baloghné Sperlinger Ágnes
Lakberendező

További cikkek hasonló témában

Növényekkel összhangban
Talán nincs olyan ember, aki ne szeretné a szép...
Plusz egy szoba

Bármilyen kicsi is az erkélyed, néhány...

Hozzászólások