Jelenlegi hely

Fő az energiatudatosság!

Fő az energiatudatosság!
Tudták, hogy jól választanak: a gyönyörű környezet, a csodálatos panoráma rengeteg energiával tölti majd fel Őket egy fárasztó nap után.
 
 
Számukra nagyon fontos volt az energiatudatosság, hiszen a mai növekvő energia-árak mellett egyáltalán nem elhanyagolható a hétköznapi élethez felhasznált energiamennyiség. Ezért is döntöttek a hagyományos építési móddal ellentétben a könnyűszerkezetes technológia mellett. Ezzel az építési móddal ugyanis 60-70% energia-megtakarítás érhető el. A könnyűszerkezetes cégek honlapjait és az internetes fórumokat hosszasan böngészve találtak rá a Novodom-ra, akikkel a személyes kapcsolatfelvétel után a bizalomra alapuló kapcsolat alakult ki.

A házaspárnak határozott elképzeléseik voltak a ház alaprajzi elrendezését tekintve, ebben nem akartak megalkuvást. A helyszínen szerelt technológiának köszönhetően erre nem is volt szükség, az általuk választott kivitelező cég olyannak tervezte meg házukat, amilyet megálmodtak. Nem akartak hivalkodó külső megjelenést, sokkal fontosabb volt a belső harmónia megteremtése, egy igazi otthon kialakítása.

Bár a kivitelező cég kulcsrakészen is vállalta volna házuk felépítését, ők mégis szerettek volna aktívan részt venni az építkezés folyamán, elsősorban a belső munkálatokban. Hogy minden tökéletesre sikerüljön, a kivitelezőtől rengeteg hasznos tanácsot kaptak, amit megfogadva méltán lehetnek büszkék új otthonukra. A kivitelezés megkezdése után 4 hónappal már be is költözhettek.

A kétállásos garázsnak közvetlen kapcsolata van a lakótérrel, ami nagyban megnöveli a komfortérzetet.

A ház hátsó,kertre néző részén kapott helyet a nappali-konyha-étkező együttese. Itt tartózkodnak a legtöbbet, ezért szerettek volna valami különleges atmoszférát kialakítani. Ehhez a természetben is megtalálható követ hívták segítségül, mellyel néhány falfelületet borítva igazán kellemes hatást értek el. A földszínek használatával tovább fokozták a közös élettér hangulatát. A stílusos berendezés a házaspár kreatív ötletein, fantáziadús elképzelésein alapult. A hagyományos szekrénysor helyett inkább a manapság divatos, teljes falat beborító, gipszkartonból készített polcrendszert csináltattak.

Nemcsak a lelkük, de a testük kényeztetése is fontos volt, ezért egy szauna is helyet kapott a fürdőszoba mellett. A tökéletes megújuláshoz ez is elengedhetetlen a számukra.
                        

Közel 1 éve élvezik az új házukat, és nem bánták meg döntésüket. A problémamentes építkezést követően valóban nagyon alacsony energiafogyasztású házat kaptak,ha tehetnék mindenkinek ilyen házat kívánnának.

További cikkek hasonló témában

Oroszországi magánlakás a tóparton

Minden szoba a vízre néz, panorámás ablakok a padlótól a...

A természet varázsa

A rezidencia Peruban található. Az épület egy 5800 nm-es telken...

Merész és modern U-alakú ház a fák között

A faház Matt Fajkus Architecture által tervezett (található Austin...

Otthon, ahol érezhető a természet

A felújítást 2016-ban az ausztriai Boya...

Hozzászólások