Jelenlegi hely

Finnforest THERMOWOOD® teraszburkolatok:

Finnforest THERMOWOOD® teraszburkolatok:
- Rétegelt lemezek különböző fafajtákból
- Bel- és kültéri falburkolatok és teraszburkolatok
(hőkezelt és natúr kivitelben)
- Erdei fenyő és lucfenyő táblásított lapok
- Színfurnérozott bútorlapok
(lécbetétes és faforgácslap)
Mi az a ThermoWood?

A ThermoWood válogatási eljáráson átesett, speciálisan hőkezelt fa. A tiszta fenyő faanyagot (skandináv luc és erdei fenyő), több mint 200 fokos forró vízgőzzel kezelik szigorúan ellenőrzött és szabályozott gyártási körülmények között. A hőkezelés végeredménye egy sejtszerkezetében átalakított, ellenálló faanyag.

Minthogy vegyi adalékanyagok nem kerülnek felhasználásra, a ThermoWood környezetbarát és észrevehetően jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hőkezelésen át nem esett termékek. A ThermoWood tartósabb, ellenáll a korhadásnak (hiszen a hőkezelésnek köszönhetően nincs benne sem gomba, sem gyanta), mérettartása 50%-kal több, mint a kezeletlen fáé, hajlító és nyírószilárdsága egyaránt jelentősen kisebb.

Burkolatok ThermoWood-ból

Szerkezeti és esztétikai tulajdonságai miatt a termék messzemenően alkalmas kültéri felhasználásra: időtálló és mutatós megoldás terasz- és medencepart burkolatként (beltéren vizes helységekbe) és épületek homlokzati burkolataként egyaránt.

Nagy előnye, hogy utólagosan is betervezhető illetve felszerelhető, szervesen illeszkedik az eredeti környezetbe. Terasz- és medencepart burkolat esetében lerakása földmunkát vagy terepalakítást nem igényel, homlokzati burkolatként az épületszerkezet megbontása nélkül felszerelhető. A kivitelezés valamennyi esetben gyors, egyszerű és költséghatékony.

Megmunkálási tanácsok

A ThermoWood a szokásos faipari feldolgozógépekkel és házi asztalosipari felszereléssel tökéletesen megmunkálható. Az anyag valamivel ridegebb mint a natúr erdeifenyő, a rostra merőlegesen könnyebben törik. A ThermoWood fűrészelésénél finom fűrészliszt keletkezik, ezért védőmaszk használata ajánlott. Az időjárás és napsütés hatására (UV-sugárzás) a felület megszürkül és a thermowood elemek természetes szürke színt vesznek fel. a szürkülés egyszerűen megakadályozható, a megfelelő UV-védelmet biztosító felületkezelés alkalmazásával. A felületkezeléssel kapcsolatban kérje felületkezelést végző vagy felületkezelő anyagokat forgalmazó cégek szakmai tanácsát.

Környezettudatosság

Ön is támogatja a környezetvédelmet, ha a Finnforest ThermoWood termékeit választja.

Hogyan?

Ismerjük a felhasznált fa nyersanyagaink származási helyét. A Finnforest nem szerez be olyan megőrizendő területekről fát, ahol tilos a fakitermelés. A fa származását nyomon követő rendszerünk alapján tudjuk, hogy a beszerzett nyersanyag minősített erdőből származik-e.

Támogatjuk az erdők minősítésének rendszerét. A Finnforest támogatja a független harmadik fél tanúsítása alapján elvégzett erdőminősítést. Arra törekszünk, hogy a minősített erdőkből származó fa mennyiségének felhasználását növeljük és több minősített terméket vezessünk be a piacra. A Finnforest fa alapanyag beszerzéseinél alkalmazott erdőminősítési rendszer a PEFC. A cégcsoportunk üzemeiben felhasznált fa többségében a PEFC rendszere alapján minősített, e szabvány alkalmazása elsősorban a kisebb, magántulajdonú erdők esetében domináns.

A klímaváltozás féken tartása. A fa megújuló nyersanyag. A fából készült termékek újrahasznosíthatók és energiaforrásként használhatók fel a körforgás végén. A Finnforest csoport üzemeiben felhasznált energia 65%-át fa alapú üzemanyagok adják. Európában az erdők telepítésének mérete meghaladja a kitermelését, így a fa felhasználása nem gyorsítja a klímaváltozást.

Tudta-e Ön?

A finn erdők összességében kevesebb mint 1 másodperc alatt fejlődik akkora famennyiség, ami 1 tonna papír vagy rétegelt lemez előállításához szükséges.

Finnforest Magyarország Kft.
H-2051 Biatorbágy, Rozália park 6.
Tel.: (06 23) 530 800
Fax: (06 23) 312 490
hungary@finnforest.com
finnforest.hu

További cikkek hasonló témában

Baba- és Gyerekszoba Design Kiállítás
A családi élményhétvégén 200 kiállító mutatja be...
Modern otthon nyitott belső terekkel és tetőablakokkal

A közel 100 éves Hilton Ház a Wychwood...

A vidék íze
A Brit-szigetek legnagyobb kikötőjeként ismert...
Modern magánlakás Olaszországban

Az NG-Stúdió Építészeti Iroda csapata alkotta meg ezt a lenyűgöző...

Hozzászólások