Jelenlegi hely

Fiatalos, lendületes

Fiatalos, lendületes

A 43 négyzetméteres lakás tulajdonosa egy fiatal zenész. Az éjszakai élethez szokott, extrém hangulatokat kedvelő, egyedülélő muzsikus a bárokhoz hasonló stílust akart megvalósítani, miközben az otthon nyugodt szigetére vágyott az intenzív munka után. Így a kicsi lakásból nagyot varázsoltunk.

Az eredeti alaprajz szűkös terei nem adtak lehetőséget az extrém ötletek valóra váltásához. A szoba-konyhás garzonban a létező összes bontható válaszfalat elbontottuk, megnyitottuk a tereket és fényt engedtünk be a lichthofon keresztül. Az így feltáruló fényudvar önálló építészeti elem lett a téglalap alaprajzú lakásban. Teljes magasságában, elszórtan üvegtéglákkal áttörve pompázik a lakás előterében. Átrium ez egy régi bérházban. A fürdő és a konyha fölött elhelyezett galéria nyitott oldalfalán tekinthetünk végig a grandiózus előtér hangulatelemein. Itt kapott helyet a bárpult. Robbantott üveglapja, íves vonulata izgalmas glamour hangulatot áraszt, ellenpontozva a bőrkárpitozású bárszékekkel.

A lakás fele csiszolt-lakkozott betonburkolatot kapott. A konyha és fürdő fekete-fehér mozaikja hatásos kontrasztot alkot a fal penészzöld színével. A high-tech konyha és a shakerekből kialakított függesztett lámpák csillogó játéka tökéletes összhangot ad a vagány térben. Látszólag hűvös anyagok: kő, fém, üveg és mégis kellemes, otthonos hangulat uralja a lakást. 

A galériára emelt háló rejtett, meleg zúg, amelynek különlegessége az üvegtéglán át beszűrődő holdfény. Az alaprajz ritmusa függőleges irányban is ismétlődik, megsokszorozva így a szemünkkel bejárandó területet. Szinte hatalmasnak érezzük ezt a valamikor szűk lakást.

A sok-sok ötlet, kiegészítő annyi színt és bájt csempésznek e racionális térbe, hogy már belépéskor mindenki otthon érzi magát. A házigazda finom italokkal csábít a bárpulthoz, ahol hosszan elidőzve lehet élvezni a berendezés ötletességét. Egy hely, ahol jó lenni.

Eőry Szilvia
enterieur-tervező
30/9749-051

További cikkek hasonló témában

Hétvégi rezidencia

A 2016-ban épült korszerű épület...

Elegáns és modern lakás Lengyelországban

Kifinomult világítástechnikai rendszer. Modern, stílusos és...

Lakberendezés - interjú Gulyás Rita lakberendezővel

Sorozatunk legérdekesebb állomásaként az egyre elterjedtebb...

Hozzászólások