Jelenlegi hely

Férfiasra hangolva

Férfiasra hangolva
Vendéglátónk egy olyan legénylakásra vágyott, amely tökéletesen megfelel egy egyedülálló férfi igényeinek, és ahol alkalmanként kamasz fiainak is kényelmes otthont biztosíthat.
Vendéglátónk a tervezést nem bízta kizárólag a szakemberre: a belsőépítésszel minden egyes apró részletet közösen dolgoztak ki a bútorok és textíliák kiválasztásától egészen a terek különböző elemeinek összehangolásáig. Úgy gondolta, hogy egy férfihoz a szigorúbb és egyszerűbb, mégis elegáns formák méltóak, ennek jegyében született meg minden apró részlet. Az apartman házban kialakított lakásban klasszikus téralakítás fogadja a vendéget: kicsiny előszobából nyílik a nappali, s egy folyosó mentén sorakoznak a lakás különböző helyiségei.

A nappali a tér legkifinomultabb része, ezt sugallja a színek és a formák gondosan megkomponált egysége. A hangulatot alapvetően meghatározzák a bézs fotelek, melyeket a házigazda hosszas keresgélés után választott ki. A mértéktartó, határozott vonalú, de nagyon elegáns bútorok a szoba domináns elemei, e köré szerveződik minden a helyiségben.

         

A kanapé és a két fotel – bár látványra nem tűnik fel - különböző szövetborítást kapott: az ülőrészre inkább kényelmes, és puha, a háttámla kissé durvább felületű  de színben azonos anyag került. Az igényes, időtálló textíliákat házigazdánk külföldről hozatta. Ebből az anyagból varratta meg a lakás függönyeit és kiegészítő textíliáit is.

         

A nappali szomszédságában található konyha valamennyi eleme egyszerre modern és látványos, s tökéletesen megfelel annak az elvárásnak, hogy a konyhabútor is nyújthat vizuális élményt a praktikumon túl. Bár vendéglátónk bevallja: a konyhát ritkán használja, így elsősorban látványos szerkezete miatt vásárolta meg a fém-fa alapanyagú bútort, amely kitűnően harmonizál a nappali kellékeivel.

A nappaliból csigalépcső vezet fel a lakás intim helyiségeibe. A cél az volt, hogy a lépcső ne nyomja el a teret és a helyiség többi elemét sem. Konstruktív megjelenésével harmonizál a szoba többi darabjával. Leleményességre és gondos tervezői munkára vall a plafon szélén végigfutó rejtett világítás, amely esténként romantikus hangulattal itatja át a teret. 

A föld és az ég színeinek árnyalatai vonják be mindkét a hálószobát, melyeket világosra, puhára álmodott meg házigazdánk. A szobák meghatározó eleme a franciaágy, melyet - akárcsak a lakás legtöbb bútort – holland mesterek üzleteiben választott ki a tulajdonos.

A leginkább a homok színét viselő ágyat a designerek különösen kényelmes ágybetéttel bélelték ki, s egyszerű, elegáns szövettel vonták be, amely látványában mintegy egybeolvad a bútor világos szerkezetével. Házigazdánknak már csak megfelelő árnyalatú szövetet kellett találnia, s a nappaliban is alkalmazott rejtett világítás segítségével teljessé tehető a romantika, a meghittség és a kényelem esténként.

A fürdőben ugyanaz az egyszerű mégis modern design fogad, mint a többi helyiségben. Egyedi tervezésű a mosdók és az alattuk kialakított tágas fa alapanyagú tárolók egysége.

         

Szembe került a különleges burkolatú lábas kád, melyet iparművészek megrendelésre készítettek a ház gazdájának.

Ugyan a fürdő a pihenés színtere, ebben a lakásában – bátran elmondható – hogy minden a felüdülést és a kikapcsolódást szolgálja, akárcsak a kicsiny kert, melyet vendéglátónk a közelgő tavasszal egyre gyakrabban birtokába vesz…  

További cikkek hasonló témában

Fényűző otthon Londonban

A nemrégiben felújított családi házat a Guy Stansfeld Architects...

Móricz-ház
 
A Dunakanyarban, Leányfalun található a Móricz-...
Látványos loft lakás New Yorkban

Andrew Franz építész alakította át az egykori kaviár raktárt...

Kevés reformálás...

Egy kis terjeszkedéssel, ablakbővítéssel igazán szép és hasznos...

Hozzászólások