Jelenlegi hely

Férfiasan modern

Férfiasan modern

Franciaország a bohém élet fővárosa. Jól látható ez a manzárd lakás berendezésében is. Minimalizmus egy-egy színnel kiegészítve, ami az egész enteriőrben konzekvensen visszaköszön.

Franciaország nagyvárosaiban mindig zajlik az élet. Színes és pörgős az egész nap a kiskocsmákban és a helyi művészek alkotásaival a téren. Mindig nyüzsög és mindig pörög, szinte a saját hangunkat is alig halljuk.

Éppen ezért kell egy kis padlásszobai lakás, ahol az ember elbújhat és nyugalmat talál. Ebben a letisztult és inkább a praktikumra épülő lakásban mindez lehetséges.

A műemlékházban a szép ívű kétszárnyas ablakok máris megalapozzák a hangulatot. Még a parkettát is csak javították, hiszen a fa megmenthető, ha értő kezek közé kerül. A fogadószobában mégis a design hatalmas kör tükör került a fókuszpontba, ami szinte megkétszerezi, az amúgy sem kis alapterületű helyiséget.

De nézzünk még egy kicsit körbe, a lábtartós design szék az ablaknál szintén a kerekített formavilágot erősíti az enteriőrben, nem beszélve a két nagy alakú agyagedényről, amely annak ellenére, hogy egy görög otthonban jobban el tudnánk képzelni – itt sem idegen a térben.

A homlokzati nyílászárókon nem változtattak, azaz nem cserélhették ki, addig a konyhában és a teraszra vezető részen már a teljes falfronton új, modern ablak található, hiszen ez a belső folyosóra nyílik.

A konyha pici és folyosószerű. Nem igazán adott lehetőséget újításokra. Az egyszerű és világos konyhaszekrény mellet csak egy pici asztal fért el. 

Két színes pont a térben a piros székek, amik kissé a ’60-as évek műanyag puffjaira emlékeztetnek.

Mintegy folyosó húzódik meg az ablak felőli fronton, így lesz a lakás teljesen át- és körbejárható.

A nappaliból egy kék szobába toppanunk. Innen már csak egy Chagall kép hiányzik a falról, bár a tervező bevallása szerint is a kék korszaka inspirálta az enteriőr kialakítását. Bár csak szimbolikusan jelenik meg a térben a kék kis asztalka alakjában, ami egy festőpalettára emlékeztet.

A hálószoba maga a puritanizmus. A hófehér falakat két design állólámpával tették kicsit hangulatosabbá. A kis hokedlik ide-oda helyezhetők, ezek töltik be az éjjeliszekrény funkcióját is. A formatervezés itt is tökéletes, minden mindennel összecseng, mint a legtökéletesebb fűszerezésű ételben.

A nagyon egyszerű és pici fürdőszobát két darab kétszárnyas ajtóval dúsították, hiszen a kis alapterület miatt „meg volt kötve” a tervező keze. A fürdő ennek ellenére jól megtervezett, nem érezzük átgondolatlannak.

Mozgalmas, letisztult, de mégis nyugodt enteriőrben jártunk. A lakás modern hangulata, a hideg és meleg színek összjátéka adja meg az otthon igazi báját.

Szöveg: Szatmári Éva
Tervező: Francois Champsaur
lakberendező
champsaur.com

További cikkek hasonló témában

A Való Világ Vitkó Villája

Laci jött, játszott és győzött. A Való Világ 2 játék nyertese nem...

Előzzük meg a szén-monoxid mérgezést !!!

A szénmonoxid-mérgezés veszélye minden tüzelő-fűtő berendezésnél...

Elegáns hétköznapok
A kanadai kisvárosban található családi ház...
Ötletes viktoriánus ház Dublinban

A "Scale of PLY" project alapján.
Kreatív módok...

Hozzászólások