Jelenlegi hely

Feng Shui

Feng Shui
Feng Shui, egy több évszázados kínai gyakorlat, amelyet az utóbbi években az európai belsőépítészet is egyre inkább alkalmaz, a kiváló tervezés és a lelki harmónia megteremtésének eszközeként. A "feng shui" - kínaiul szél és víz - arra tanít, hogyan alakítsuk ki harmonikusan az otthoni, a kerti, a munkahelyi környezetünket, annak érdekében, hogy pozitív energiaáramlást és pozitív lelkiállapotot biztosíthassunk magunknak.

A szabadon áramló "chi"

Noha a Feng Shui-nak számos különböző ága létezik, de az alapelvek mindnél megegyeznek. Lényege, hogy a különböző belsőépítészeti és lakberendezési ötleteket a gyakorlatban úgy alkalmazzuk, hogy a "chi" (érzés) energia szabad áramlása biztosítva legyen, ezáltal az adott helyiségben élők számára kellemes környezetet alakíthatunk ki. Ezeket az ötleteket kevés anyagi ráfordítással meg tudjuk valósítani, akár új, akár régebben épült lakásokról legyen szó. A Feng Shui alkalmazói szerint a szabad energiaáramlás biztosításával boldogabb, pozitívabb lelkiállapotot és szeretetteljes, barátságos, békés hangulatot hozhatunk létre.

Bárhogyan is van, a Feng Shui alapelvei egyszerű, praktikus és könnyen alkalmazható ötleteket tartalmaznak, amelyeket érdemes a gyakorlatban is kipróbálni.


 
A harmonikus otthoni légkör megteremtése

Felvetődik a kérdés, tudjuk-e a Feng Shui alapelveit alkalmazni az otthoni világításunk megtervezésekor. A válasz természetesen: igen. A Feng Shui helyesen vallja, hogy a megvilágításnak és a különböző világítótestek helyzete óriási hatással van a az adott helyiségek használóira. Ha például a nappaliban pont oda vetül árnyék ahol olvasni szoktunk, vagy a konyhában pont a munkapultra ahol ételeket készítünk akkor ez hosszútávon irritáló és bizony kedélyállapotunkra is hatással van. A visszaverődő fények is ugyanilyen zavaróak lehetnek például a TV vagy a számítógép monitorjáról.

További cikkek hasonló témában

Látványos loft lakás New Yorkban

Andrew Franz építész alakította át az egykori kaviár raktárt...

Zero Edge akvárium

Minden akvarista rémálma mikor az akváriumból ömlik ki a víz. Nem...

Dr. Dream - Milyen a jó matrachuzat?

Ugye mindenki szeretné ha fekhelye, higiénikus, antiallergén és...

Hozzászólások