Jelenlegi hely

Felújított Penthouse lakás

Felújított Penthouse lakás

Ez az otthon egy kis nyugalmat kínál a nyüzsgő városban 

"Amikor először kezdtük, csak egy nagy, nyitott tér volt - egy komor, sötét padlás, mindössze négy ablakkal" - magyarázza a pár.

Miután a pár és három gyermekük 12 év alatt kilenc helyen élt és utazott a munkájuk miatt, visszatértek a koppenhágai Hellerupban található 1920-as évekbeli házukba.

Mivel sötétnek és elavultnak találták, úgy döntöttek, hogy radikálisan felújítják, a legfelső emelettel kezdve. Azzal, hogy a 120 négyzetméteres teret lakássá alakítják át, lakhatnak benne, míg a többivel foglalkoznak. Az ingatlan egy egy hálószobás, felújított penthouse egy háromszintes, 1920-as években épült házban, amelyet még 2000-ben vásároltak.

'Egy gyönyörű, kényelmes teret akartunk létrehozni, amely túlél minket' - mondja a tulajdonos, a Søren Rose Studio bútortervező cég alapítója. 'A fényt akartuk fokozni, és minden alkalommal, amikor az állványzaton álltam, új kilátást fedeztem fel a tengerre, a parkra és a gyönyörű kertek felett. Így végül az egész tetőt eltávolítottuk, és 23 dupla magasságú ablakot építettünk be. A lakástulajdonos elmondta, hogy ez "az egész emeletnek teljesen más, tágasabb érzést adott".

A korábban egyetlen nagy teret oszlopok tartották, a felújítás során falakkal választották el a különböző helyiségeket egymástól.

Padlófűtés került kialakításra a fehérített tölgyfa padló alatt, Sonos hangszórók a mennyezetben és egy világítási rendszer is beépítésre került. A felújítás a várt három hónap helyett hat hónapot vett igénybe, mivel a házaspár a tervekhez egy tetőteraszt is hozzátett.

A belső térben a háttér egyszerű - egyszerű fehér falak és szabadon hagyott tégla -, a dizájner bútorok és a kiemelkedő művészeti alkotások és lámpák pedig nagy hatást gyakorolnak a lakókra. A legtöbb országban a funkcionalitást magasabbra értékelik, mint az esztétikát, de itt Dániában a kettőnek együtt kell lennie - magyarázza költőien a háztulajdonos.

Konyha

'A konyha alapvetően két szabadon álló fa egységből áll, amelyek tökéletesen illeszkednek az enteriőrbe. Tetszik a rugalmasság, mivel a jövőben át lehet őket költöztetni a földszintre. Rendezett és funkcionális a kulcsszavaim!'

'Imádom a konyhabútor porszórt fémkeretének ipari megjelenését. Jól működik a fekete csapteleppel" - mondja a lakástulajdonos.

Nappali

'A kerek ablakok az egyetlen dizájnelemek, amelyek megmaradtak az eredeti házból. Felújították őket, hogy megfeleljenek a modern szabványoknak.

A padot és a növénytartót úgy készítettem, hogy illeszkedjen a Douglas-fenyő padlóhoz.'

A háztulajdonos így folytatja: "Az eredeti téglákat természetes meszeléssel kezeltük, hogy elfedjük a sárga színüket". Teljesen átalakítva a téglák felületét.

Egy szuper méretű, finom, absztrakt mintázatú szőnyeg határozza meg ezt az ülőhelyet a nyitott terű lakótérben. Egy stílustippként hozzáteszi: "A Karl Troels Sandegård által készített műalkotás sokkal nyugodtabbnak tűnik a falhoz támasztva, mint a falra akasztva". A kitámasztott kép a kandalló helyett fókuszpontként funkcionál.

Étkező

'Ez egy elég hosszú tér, de egyáltalán nem érződik szűknek' - mondja a tulajdonos. 'Az étkezőasztal körül elég hely van ahhoz, hogy ne érezzük magunkat klausztrofóbiásnak. Az 5 méter magas tetőablakok beépítésével olyan teret hoztunk létre, amely annyira világos és nyitott. A kötött medál szokatlan elem, mivel ötvözi a hagyományos kézművességet a modern dizájnnal.

"Szeretem az eredeti belső tereket, amelyek minimál, jól kidolgozott, nyers, de kifinomult dizájnnal rendelkeznek" - magyarázza a lakástulajdonos.

Főhálószoba

A mennyezeti ablakok természetes fénnyel árasztják el ezt a hálószobát. Fehérre festett gerendák tartják a tér érzetét könnyűnek és világosnak. A hálószoba ropogós fehér színsémája segít felélénkíteni az alvóteret.

Fürdőszoba

'Mivel ez egy ilyen gyönyörű tér, nem akartam semmilyen zajos elemet benne' - magyarázza a lakástulajdonos. 'Ezért klasszikus, természetes, földszíneket választottunk itt.'

'A mosdószekrény egy prototípus, amelyet egy 10 évvel ezelőtti projekthez építettem, és raktárba tettem. Rájöttem, hogy itt remekül mutatna'.

Forrás: IdealHome Fotók: Line Klein

További cikkek hasonló témában

Városi vadászlak

A képeken látható hódmezővásárhelyi lakóház alapja adott volt, így...

DIEGO Termékbemutató - Szőnyeg
A szőnyeg pompás kiegészítő: ha szükséges...
Viktoriánus sorház friss dizájnnal

Viktoriánus sorház friss dizájnnal. A Scenario Építészeti Iroda...

Hozzászólások