Jelenlegi hely

Feketén fehéren

Feketén fehéren
A Georgiában található  2500 négyzetméteres családi házat Kelly Hoppen, az Egyesült Királyság egyik leghíresebb belsőépítésze alkotta meg. Az egész otthonon végigvonuló klasszikus fekete-fehér színvilág a lakberendező védjegye.
Kelly Hoppent kézről-kézre adják az egész világban, olyan hírességeknek tervezte már meg az otthonát, mint David és Victoria Beckham. A csodálatos otthon bejáratánál található két nagy antik tükör máris megadja azt az alaphangulatot, amely az egész házon átível.

A finom részletek kidolgozása, a különböző stílusú és anyagú tárgyak bátor párosítása az előtérben is jól megmutatkozik, kiemelkedő művészeti darab a Mohammed Ali fotó, melyet a selyem szőnyeggel borított lépcső követ. A kontrasztok mindemellett úgy egészítik ki egymást az enteriőrben, mint egy jól megkomponált zenemű.

Az étkező és a bárpult közötti átjáróban található a konyha. A hatalmas ablakokon beözönlő fény elég természetes fényt ad a főző résznek is. A hófehérre festett falak adják a keretet a metál fényben úszó helyiségnek.

Az egyik oldalon a plafonig húzódó beépített szekrényben kapott helyet a hűtőszekrény és a sütő, míg a másik oldalon található a vizes blokk. A főzőlap a konyhaszigeten, vagy másik funkcióját tekintve a reggeliző bárpultnál kapott helyet, amellyel szemben egy kandalló található, ami csillogásával nagyon jól illeszkedik a konyha színvilágához és hangulatához.

Az érdekes rejtett világítás még inkább kiemeli és aranyosan csillogóvá varázsolja a konyhabútor frontjait. A hátsó kertre és teraszra nyílik az ebédlő ajtaja, így nyáron akár a kertben is el lehet költeni a vacsorát.

Elsősorban az esti étkezések és a gyakran vendégül látott barátok kedvenc helyisége az ebédlő. A szoba központi darabja a tölgyfa asztal, amelyet szófa jellegű, különleges és kényelmes ülőalkalmatosságokkal tettek még vonzóbbá.

A ház szinte egy légterű, a nappali szobából a teraszra és a lépcsőn át a hálószobákba is vezet út. Kelly Hoppen elképzelése az volt, hogy a nappali szobát egy csábító helyiséggé varázsolja.  Marylin Monroe fotója a falon, mint egy múzsa őrködik a szobában, így adja meg az alaphangulatot.

A nappali színvilága szürke és fekete: sötét fapadló, szürke és fekete kanapék, fekete alacsony bútorok és dohányzóasztal. Mindezt a fekete színvilágot oldja és szinte bevilágítja a teljes fal hosszában található ablakok, amelyekre hófehér szatén függönyök kerültek, így özönlik be a természetes fény a szobába. A kristály láncokon megcsillanó fény ragyogása még csábítóbbá teszi a helyiséget.

A hálószobában is a fekete, fehér és fém színek köszönnek vissza. Érzéki és fényűző. Szinte az egész szoba hófehér, kivéve a két oldalt lógó ezüst gömb Tom Dixon lámpát, a sötét színű bőr hatású szőnyeget és a hatalmas toló ajtót, ami a fürdőszobába vezet.

A fürdőszoba a hófehér színvilágával, az igazi csendes menedék. Egyetlen helyen töri meg ezt a csillogó sterilséget, mintegy fekete fából készült út vezet a kád felé.

A mindössze öt hónap alatt készült el az impozáns otthon. A természetes fényekkel játszó, azt nagyon jól kiegészítő a falak mögött lapuló rejtett világítással, a berendezés olyan eklektikáját alkotta meg Kelly Hoppen, amelytől a ház nemcsak pazar, hanem szerethető és élhető otthonná is vált.

Szöveg: Szatmári Éva
Fotó: alexandrapr.com

Tervező:
Kelly Hoppen
kellyhoppenretail.com

További cikkek hasonló témában

Rendezvény előzetes

Extra járgányokkal és minőségi kivitelezéssel debütál az új...

Különleges nyugalom

Óbudán járva egy különleges házon akad meg a tekintetünk.  A...

Egyedi bútorgyártás A-Z-ig

Manapság nem elég csak egyedi bútorokról beszélni, mivel nemcsak a...

Luxus hegyi otthon

Kaliforniai székhelyű Sage Architecture által elképzelt,...

Hozzászólások