Jelenlegi hely

Életöröm a medence partján

Életöröm a medence partján

A marokkói lakberendezés az örömökről szól. Legyen szó a legintimebb tér, a legkisebb zóna kialakításáról a lakásban, mindent a napfény, a víz, s az élet szeretetének szolgálatába állítanak a tervezők.

A bérelhető marokkói villaépület több belső kertet foglal magába, pihenő teraszokkal, úszómedencékkel. 

A külső és belső terekben egyaránt megfigyelhető a modern, letisztult vonalvezetésű berendezés ötvözése a marokkói építészet elemeivel.

A villában több nappali-pihenő tér is található, kandallókkal és kényelmes ülőgarnitúrákkal. Oldalfalaikat hatalmas teraszajtókkal megnyitották, melyek által a kertek és a belső helyiségek összeolvadnak egy óriási, természet közeli élettérré.

Nyugodt atmoszférát teremtenek a visszafogott földszínek és a modern, minimál stílusba hajló, egyenes vonalú bútorok, amiket csak a rózsaszín különböző árnyalataiban pompázó nagy párnák élénkítenek.

A hasábszerű, puritán étkező- és lerakóasztalok szépsége egyszerűségükben, funkcionalitásukban rejlik. Natúr, dísztelen megjelenésük pedig a természetességet, a természethez való kötődést hangsúlyozzák.

A marokkói építészet jellemzői több helyen is felbukkannak, mint például a jellegzetes szamárhátív nappali falfülkeként, vagy az egyik medencét övező csipkézett árkádsor. Továbbá az arab ornamentikát idézi a villa legtöbb helyiségben megtalálható inda motívum a szőnyegeken, sötétítő függönyökön és a kovácsoltvas részletekben.

Ez az inda-motívum a hálószobában a legmarkánsabb, ahol még az ágy fejvége is a sötétítő kanyargó-mintás anyagával lett bevonva. A keleties hangulatot itt is a modern bútorok ellensúlyozzák.

A kertekben a medencék mellett lépten-nyomon pihenő területek vannak kialakítva napernyőkkel, napozóágyakkal, függőágyakkal és étkezésre is alkalmas asztalokkal, székekkel. Minden területen a pihenésé, a relaxációé és a kikapcsolódásé a főszerep.

Két fürdő helyiség található az épületben, melyek szintén a feltöltődést szolgálják. A minimál stílus itt már szinte meditatív hangulatot kelt a végletekig leegyszerűsített formáival és a lényegre való koncentrációjával, vagyis hogy ne vonja el semmi a figyelmet a megtisztulásról.

Az egyik fürdőszobának kertkapcsolata is van. A hatalmas üvegajtókon keresztül egy aprócska, barátságos belső kertbe jutunk, ahol folytathatjuk a fürdőzés élményét.

Marokkó izgalmas város, ahol a keleti és a nyugati kultúra találkozik. A bemutatott épületben is ez a kettősség érezhető: a nyugat vívmányai, kényelme, felszereltsége a kelet mesebeli hangulatával van átitatva, ahol valóban paradicsomi körülmények között töltődhetünk fel.

Szöveg:
Jaksa Szilvia Anita
tervező lakberendező
művészettörténész

Dekortech Stúdió
+36 20 476 4369
jaksa.szilvia@dekortechstudio.hu
www.dekortechstudio.hu

További cikkek hasonló témában

Stílusos, modern apartman

A tágas, egy szobás lakást Dnyipropetrovszkban sikeresen...

Padlóburkolatok a konyhában
Az anyagok és a felületek kiválasztásán nagyon...
Sokszínű otthon

Szeretem a szép és furcsa, kicsit eltérő otthonokat.

Skandináv stílusú szellős lakóház

Villa N1 lett a neve annak a deszkákból épült lakóháznak, melyet...

Hozzászólások