Jelenlegi hely

Élénk és visszafogott

Élénk és visszafogott
A tulajdonosoknak határozott elképzelésük volt vadonatúj villájuk kialakításával kapcsolatban. Legyen otthonuk stílusa egységes, pincétől a tetőtérig a modern, környezetbarát lakberendezést szolgálja.
David Hicks belsőépítész, az ausztrál fővárosban épített 180 négyzetméteres ház tervezője következetesen, a legapróbb részletekig igyekezett alkalmazkodni a megrendelők kéréséhez. Kívánságuk az volt, hogy otthonuk elegáns legyen, a színek tökéletesen harmonizáljanak egymással, az összhatás világos, fiatalos, lendületes életmódot sugalljon.

A pompás ház - a helyi építészeti megoldások szerint - gyakorlatilag beépült a tájba, sőt, mit több, behozta a természetet a falak közé: a lakást egy két hektárnyi hatalmas őspark öleli körül, mely a nagyra szabott ablakoknak köszönhetően szinte valamennyi helyiségből tökéletesen látható.

Az otthon központi része a nappali, ahova David változatos ülőalkalmatosságokat tervezett. A kényelmes, élénk mustársárga fotelek mellett rendkívül jól mutatnak az ezüstszürke bársonnyal fedett támlás székek, valamint az eklektikus mintázatú, bőr és textil borítású kanapé. A székek egy egyedi készítésű olajfa dohányzóasztalt ölelnek körül. Nagyon árnyalt David tervezői gondolkodása: nézzük csak meg a gyönyörű kandallót, mely mint egy selyemsál, légiesen jelenik meg a fal mellett. A kecses kiegészítők, üvegtárgyak is ugyanezt a részlet gazdagságot sugallják. 

         

         

Hasonló színvilág uralkodik az étkezőben. A bőrrel fedett székek egy elegáns asztalt kereteznek, melyet egy különlegesen szép megmunkálású csillár világít meg vacsoraidőben. David azt tanácsolta házigazdáinak, hogy perzsaszőnyeget válasszanak, mely időtálló, gyönyörű, s igazán elegáns darab. A nappaliba és az étkezőbe ugyanolyan szőnyegek kerültek, mindkettőt egy helyi kereskedőtől vásárolták a háziak.

         

A finoman megtervezett hálószobában egy tiszta, természetes közeg veszi körül az ott lakókat. Az ágy juharfából van, s ebből a remek minőségű anyagból készül a padló és a szekrények is. Figyelemreméltóak az ágy kézi készítésű huzatai és az ágytakarók, melyek fehérek, akárcsak a kiegészítők és a dísztárgyak is. A tervező úgy helyezte el az ágyat, hogy a reggeli ébredéskor a gyönyörű táj táruljon a szoba tulajdonosának szeme elé.

         

Említésre méltóak a folyosók és az átjárók. Ezek a terek ugyanolyan kidolgozottságot és leleményességet sugallnak, mint valamennyi szoba a házban.

A lágy színek, a megmunkált lépcsőkorlátok, a kiegészítők tökéletes egységet alkotnak.

         

A zöld környezetben nyugvó ház kitűnő alkalmat ad az esti megnyugvásra, s ez a gondos tervezői kezek és az otthonát szerető, igényes házigazdák együttműködésére volt szükség.

Szöveg: Závodi Anna
Fotó: davidhicks.com

Belsőépítész: David Hicks
davidhicks.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások