Jelenlegi hely

Egy vadregényes ház a Duna partján

Egy vadregényes ház a Duna partján
Vendéglátóink családja nem véletlenül szeretett bele a Duna holtága mellett lévő vadregényes világba. Azt hiszem ezen egy cseppet sem csodálkozik egyetlen olvasó sem. Csendjével, nyugalmával, hihetetlenül gazdag élővilágával -az érintetlenség érzetét keltve- varázsol el fotóst, újságírót egyaránt a házat körülölelő „kert”. Kert? Dehogy az. Sokkal több annál! Egy darabka az igazi természetből.
Amikor meghívást kaptunk a háziaktól otthonuk bemutatására, fogalmunk sem volt, hogy egy olyan világba csöppenünk,ahol nemcsak élni, de még dolgozni is csodás. Hátunk mögött hagytuk a nagyváros zaját, stressz helyzeteit és mesébe illő szépségű környezetbe csöppentünk. Az aprócska stábot vendéglátóink körbevezették a paradicsomi környezetben. A Duna ráckevei holtágának élővilága mindenkit elvarázsolt. A víztükör   simaságát egy-egy lágy fuvallat borzolta fel olykor. A csendet csak a madárdal törte meg. Szótlanul csodáltuk a minket körülölelő világot.
Vadkacsák, szárcsák, szürke gémek, hattyúk, teknősök és vízi malacok élnek itt.-mesélik vendéglátóink, megtörve ámulatunk csendjét. Kerti sétánkon különös kis lakóhelyre bukkantunk. Lancelot az amerikai törpe malac barátságos saját birodalmára. Egy cseppet sem lepett meg, hogy a háziak rajonganak az állatokért. Azért is választották lakhelyükül e vadregényes világot. Igencsak jól érzi itt magát a három cica -Cini, Pánky és Bogyó-, épp úgy, mint Bogyesz a kutyus.

A 10 évvel ezelőtt épült házat egy éve varázsolták újjá vendéglátóink. Nem is akármilyen sikerrel. 

A belső enteriőr minden részletében illeszkedik a természet e csodás világába. A kétszintes ház alsó szintjén folyik a társasági élet. A háziak az egész teret egybenyitották, így igencsak tágas hatást kelt a mindössze 48nm-es alapterület.


A ház fő lakberendezési eleme az antik hatású pácolt fenyő, bontott téglával párosítva. A fiatal pár e két elemből építkezve maga tervezte bútorait. Az épített bútorzat famunkáit, a könyvespolcokat és az igényes kivitelő konyhabútort egy ügyes kezű barát kivitelezte, minden részletre értő gonddal odafigyelve. Csodálom ügyességét, ekkor fedik fel a titkot a háziak. A jó barátnak bútorkészítés a mestersége. 

A ház modern cirkófűtés rendszere mellett vendéglátóink számára természetes, hogy a bontott téglából épített kandallóban minden nap ropog a tűz. Különleges varázsa van ennek.-meséli a háziasszony. Hosszú estéket töltünk a lángok táncát nézve, a parázs pattogását hallgatva.
A csodás belső enteriőrhöz hozzátartoznak a családi gyűjteményből származó antik darabok, melyeket féltve őriznek, nagy becsben tartanak a háziak. Az ódon Singer varrógép az apai nagymamától került ide, éppúgy, mint az antik lámpák. A háziak jó érzékkel veszik észre a boltok
jelenlegi kínálatából a pontosan ideillő antik hatású tárgyakat is. A ház asszonya különleges, lakberendezői profizmussal vetekedő ízléssel helyezi őket apró enteriőrökbe. Az emeleten a család visszavonulását szolgáló helyiségeket találjuk, a fürdőszobát, a hálószobát. A hálószobában a ház asszonyának plüss állat gyűjteménye arra utal, hogy itt egy olyan felnőtt él, aki képes volt máig is megőrizni lelkében a gyermekkor csodás világát.

Ám nemcsak plüssállatok élnek a házban! A régi varrógép melletti terráriumban két ,szakállas agáma lakik -Jancsi és Juliska. A rózsaszín szobát Dezső, a kaméleon birtokolja, a kalitkában a Katica nevű kedves nyuszi él. Ezzel még nem értünk a népes állatsereglet végére, hiszen a háziak büszkén mutatják be a két játékos hörcsögöt-Mohát és Páfrányt. A felsorolásból nem maradhat ki degu a rágcsáló. Nevét egy kicsiny fiúcskától kapta. A gyermek a Kávé nevet adta neki, és a háziak
tiszteletben tartották az állatka első gazdijának névadását. Karácsonykor új kis jövevény érkezett a házba egy kedves mókus személyében.
Igazán izgalmas ez az otthon. Egy csodás mesevilágba cseppentünk, a vadregényes környezetben, akárcsak egy mézeskalácsház várt volna ránk. Álom vagy valóság? -kérdezem. Kicsit megcsípem magam és érzem nem álmodom. Így is lehet élni!

További cikkek hasonló témában

Konyhatervezési ötletek
Egy konyha berendezése és tervezése nem egyszerű...
Élni vidéken

Távol a város zajától, csupa zöld környezetben, hegyekkel-...

A lakás hűtése
A megfelelő nyílászáró, redőny vagy zsalugáter...

Hozzászólások