Jelenlegi hely

Egy régi kétszintes családi ház átalakítása

Egy régi kétszintes családi ház átalakítása

Montreal szívében található, a Villeray kerületben a De Gaspé ház projekt a SHED Architecture által. Az épület jelentős tatarozáson ment keresztül, így néhol elveszítette eredeti karakterét.

Montreal szívében található, a Villeray kerületben a De Gaspé ház projekt a SHED Architecture által.

Az épület jelentős tatarozáson ment keresztül, így néhol elveszítette eredeti karakterét.

A régi kétszintes épületet, - mely a garázst is magába foglalja, - átalakították egy családi házzá, amelyben két felnőtt és két gyermek kényelmesen elfér.

A projekt tervezői úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy kortárs homlokzatot, amely tökéletesen illeszkedik a környező lakásokhoz.

A bejárat közelében egy szolgáltatási területet hoztak létre (szekrények, fürdőszoba, tároló), hogy ezzel is elhatárolják a nappali és előszoba teret. Miután végigmentünk az előszobán a konyhába jutunk, ahol élvezni lehet a letisztultságot. A konyha minden eleme használható tárolóként, így lehetővé teszi, hogy a munkafelületek a nappali irányából is kihasználható legyen.

A nappali szoba, amely igazodott a konyhához, előnye, hogy kétszer akkora belmagassággal szolgál, így a természetes fény is lejut az emeletről a földszintre. Ezt a teret keretezik a fából készült lécek, mely megmutatja a térbeli korlátokat. Az egyik oldalon egy elegáns könyvespolc mutatkozik, amely dupla belmagasságú, és elrejti a lépcsőket. Vékony acélrúd fogja össze a léceket, amely a narancssárga háttérrel kontrasztot alkotnak.

A ház hátsó részénél az eredeti burkolat maradt, míg az első emeleten egy részét eltávolították, hogy létrehozzanak egy teraszt. Ez az eltávolítás lehetőséget adott arra, hogy a kertben a nyitottabb rálátást lehetővé tegye.

Horganyzott acél hullámlemez bevonatot alkalmaztak az első emeleten, a fekete kerítés pedig elválasztja a kertet az utcától.

Forrás: freshome

További cikkek hasonló témában

Nagy fürdőszoba, dupla mosdó

A mai Kaliforniában az egyensúly a trendi. Jing és jang, fekete-...

Zöldövezetben

Építtetőink határozott igénye, egy a környezetével szorosan...

Nyári virágdekoráció
Az egyik legmegfelelőbb módszer élő virágok...
R+E ház a DP+HS építészek által

A 2016-ban tervezett épület Jakartában...

Hozzászólások