Jelenlegi hely

Egy könnyűszekezetes otthon

Egy könnyűszekezetes otthon

A Szombathely közelében élő kétgyermekes család néhány évvel ezelőtt költözött ebbe a könnyűszerkezetes családi házba.

A házigazdáknak nem volt kétséges, hogy a hagyományos építkezési módtól eltérően, a könnyűszerkezetes építési módot válasszák. Nem elsősorban az olcsósága és gyorsasága miatt, ennél sokkal lényegesebb szempont volt az energiatakarékosság.

Jól tudták, hogy a kiváló hőszigetelési tulajdonságoknak köszönhetően a fűtési költségek akár 50-60%-kal is csökkenthetők. És ki ne szeretné ilyen könnyen megspórolni a családi nyaralást!

A kivitelező kiválasztásánál fontos volt, hogy „tervezéstől-költözésig” vállalják a munkát, aki minden munkafázist egy kézben tart, irányítja és felügyeli azt. Egy kedves ismerősük ajánlására találtak rá arra a neves, jó hírű vállalkozásra, kinek képzett szakembergárdájától pontos, precíz munkavégzés várható, nem elhanyagolhatóan határidőre, árgaranciával.

  A mediterrán stílusú ház személyre szabott, egyedi terv alapján valósult meg: minden apró részletre figyelve, a család szokásainak megfelelően alakult ki a külső, belső környezet. Ötletekben nem volt hiány, praktikus megoldásokkal (pl. központi porszívó) könnyítették meg hétköznapjaikat. Az alaprajzi elrendezésben, a ház formáját tekintve, a helyszínen szerelt technológiának köszönhetően nem kellett kompromisszumokat kötni, a gyerekeknek megálmodott „kiskuckóról” lemondani. A könnyebb elképzelést nagyban segítette a háromdimenziós számítógépes látványterv is.

  Az utcafronton kapott helyet a dupla garázs, mely az elektromos kapunak köszönhetően lehetővé teszi a kiszállás nélküli bejutást a házba. A garázsból vagy a főbejáraton keresztül az előszobába jutunk.

Mivel a nagymama gyakori vendég (pontosabban segítség) a háznál, ezért az ő számára az előszobából nyílva alakítottak ki egy szobát, melynek a nagymama kérésére, saját zuhanyzója is van.

  Az előszobából nyílik a nappali-konyha-étkező együttese, melynek kialakításánál elsődleges szempont volt a tágasság, hogy egy nagyobb családi vagy baráti összejövetel esetén se szoruljon ki senki a társaságból, de az is, hogy a nappaliba belépve a konyha rejtve maradjon.

A házaspár nagy álma volt a nappali-étkező rész feletti különleges vonalvezetésű gipszkarton álmennyezet építése, melyben a felgyúló spotlámpák varázslatos esti hangulatot kölcsönöznek. Ugyancsak gipszkartonból épült a nappali „szekrénysora” is.

Az emeletre felvezető lépcső mellett kapott helyet a családfő dolgozósarka.

 

Az emeleten található a család privát szférája: 2 gyerekszobával, a hálószobával, nagy fürdővel és gardróbbal. A gyerekek emlegetett kiskuckója az alacsonyabb belmagasságú padlásrészből lett kialakítva. Az emeleti betonfödémnek köszönhetően a gyerekek virgonckodhatnak kedvükre, nyoma sincs a kopogó hangoknak! Ezért külön hálásak a kivitelezőnek.

  A tulajdonosok ízlését dicsérik a szolíd jómódra utaló, de nem hivalkodó színek. A falak törtfehér hátterében jól érvényesülnek a modern, sötét színű bútorok, króm kiegészítők. A földszint eleganciáját az emeleten élénk, vidám színek váltják fel, jól tükrözve, hogy itt egy boldog család lakik!

  Az információt szolgált:
Béresné Salánki Oxána

          Ügyvezető

További cikkek hasonló témában

6,3 négyzetméteres, gurul, most Marokkóban van. Mi az?

Öreg furgonból okos minigarzon. Norbi és Dóri megcsinálta!

Szőnyegtisztítási ötletek
Az új szőnyeget egy-két hónapig ne porszívózzuk...
Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Az otthonunk stílusát ne formáljuk át a karácsonyi dekorációval,...

Bortárolás és szervírozás otthon – Dunavox

Ízletes vacsora, gyertyafény, lágy zene a háttérben – egy pohár...

Hozzászólások