Jelenlegi hely

Egy kis hegyi kunyhó

Egy kis hegyi kunyhó

Amikor lefekszik és kitekint az ablakon, látja a csillagokat, és amint felébred, a havazás csodálatos látványa tárul szemei elé. Ez volt az álma a tulajdonosnak, amikor kis menedéket keresett a mindennapok nyüzsgő zajától.

Tökéletes visszavonulás a síelés után. A családja nagyon élvezi ezt az otthont, amely Tredos-tól 4 km-re található, Baqueira Beret-ben, az Aran-völgyben. "Ez azt jelentette, hogy a téli hónapok alatt ebben a meleg téli lakban rendezkedtek be, ahol minden adott a kényelmes időtöltéshez." - mondta Juan Manuel Alfonso.

"Tiszteletben tartjuk a hegyi menedék helyi adottságait, éppen ezért tetőablakokat helyeztünk el, hogy minden fát megóvjunk, és mégis elegendő fény jusson az ablakokon át. Továbbá a mennyezet fenyőfa gerendáira lámpákat szereltünk, hogy ezáltal is több fényt biztosítsunk a szobába.

Az otthon színeit is próbáltuk úgy megválasztani, hogy a fény szempontjából előnyösebb legyen.

A belsőépítészeti munkálatokat Carolina Juanes hozta létre, barátságos tereket biztosítva a lakásban.

"A nappaliban található egy kandalló, valamint világos bútorok, ami által a fa hatását teszi még jobban egyenrangúvá. A szőnyeg is beleolvad a dizájnba, bolyhos, gyapjú kivitelben, hozzá passzoló kanapéval és fotelekkel harmonizálva. A puffok egy modern csavarral megtörik az egyhangúságot." - mondja a dekoratőr.

Az étkezőnél szintén egy ablak biztosítja a természetes fényt. A székek tölgyfából készültek, egyszerű modern stílusban. A konyha nem nagy, de jól megtervezett, U alakban helyezkedik el. Az étkező és a konyha nem a fő része az épületnek, amit az is mutat, hogy egy pár sílécet fedezek fel a bútornak támasztva, biztosítva ezzel is valódi értelmét a hegyen való tartózkodásnak.

"Az egész ház menedéket biztosít" - mondta Juan Manuel Alfonso. Az emeleten találhatóak a hálószobák. A fő hálószobában közvetlenül az ágy felett ferde ablak tárja elénk a táj szépségét, és a csillagok ragyogását.

Az emeleten még egy kétágyas szoba helyezkedik el, mely szintén kihasználja a mennyezet ferde varázsát. 

"Ez egy valóra vált álom!" - erre a következtetésre jutott Juan Manuel Alfonso.

Forrás: www.elmueble.com

További cikkek hasonló témában

Fehér pompa

A fehér a legvilágosabb szín, amely minden fényt...

Egy meglepetésekkel teli ház

Ebben a házban semmi sem hagyományos, van egy asztal a bejáratnál...

Ha a nő az úr
Kelly Hoppen, világhírű brit lakberendezőt...

Hozzászólások