Jelenlegi hely

Egy jó kis hely

Egy jó kis hely

Hajlékony, elegáns formák, minőségi anyagok, a klasszikus eleganciának és a visszafogott extravaganciának különös ötvözete jelenik meg abban a lakásban, melynek tulajdonosai rövid sétára invitálják olvasóinkat.  

A londoni székhelyű Onefinestay társaság gyönyörű villái akár egy napra is kibérelhetőek.

A lakások autentikusak, kitűnően tükrözik az adott város hangulatát, építészeti sajátosságait. A cég Angliában és New Yorkban is több szépen kialakított villát, házat kínál az átutazóknak.

Ezt a London belső kerületében, Islingtonban található villát egy lakberendező segítségével alkották meg. Minden apró részletet megbeszéltek, a bútorok és textíliák kiválasztásától egészen a terek különböző elemeinek összehangolásáig. Az elegáns lakás egy régi építésű villaépületben található. 2 hálószobát, nappalit, étkezőt és fürdőszobát tartalmaz.

A stílus és az összkép egységes valamennyi helyiségben. Modern vonalvezetésű bútorok, angolszász textilek és kiegészítők alkotják a berendezést.

A színvilág összetett, mégis jól érezhető a kék dominanciája. Életerővel, lüktetéssel tölti meg a teret a boltíves mennyezet, melyet dióbarnára pácoltak. Árnyaltan rímel rá a világosabb tónusú parketta.
  

A nappaliban a kék, vastag textúrájú szőnyeg fontos hangulati elem. Kitűnően mutat rajta a pácolt tömörfa dohányzóasztal, melyet egy londoni mester készített. A süppedős, puha kanapék, a modern acéllábakon álló fotel mintegy láncszerűen fűzi körül a dohányzót.
 
A nappalival egy térbe került az étkező, melynek kényelmes, hagyományos vonalvezetésű bőr textúrájú székei tökéletesen illeszkednek a helyiségbe. Sehol nem látunk felesleges részleteket, túldíszített megoldásokat.

A tervező kitűnő érzékkel válogatta össze a lakás textíliáit, kiegészítőit is. Mintha minden a fény szolgálatában állna: a szép asztali lámpa, a fiatal pálmafa, és a nonfiguratív festmények is. Az ablakkeretek mintegy festményszerűen simulnak az enteriőrbe. 

A nappalival egy légtérben, a boltíves mennyezet alatt rejtőzködik a konyha. A praktikus, sok fiókkal és tárolóval ellátott konyhabútor körülöleli a márványlappal ellátott munkapultot, melynek oldalait kékre festették. Ez a játékos megoldás kiemeli a munkapultot a térből, s egy kis pikantériát visz az összképbe.

A boltív motívum a hálószobában nagyon izgalmasan köszön vissza. Az ágy mögött, mintegy háttámlaszerűen simul a falba a boltíves könyvespolc.

Elég néhány apró fogás ahhoz, hogy a teret egyedivé varázsolhassuk. Érdemes odafigyelni a gondosan kidolgozott részletekre, a szépen összeválogatott kiegészítők az egész lakásban harmóniába hozzák a különböző helyiségeket egymással.

Szöveg: Nagy Annamária
Fotó: onefinestay.com

További cikkek hasonló témában

Családi ház az Egyesült Királyságban

Ez a családi ház az Egyesült Királyságban, Windsorban található,...

Emelje új szintre otthona energiahatékonyságát

3 egyszerű lépésben...
Felismerve a fenntartható fejlődés...

Tippek lakásvásárlás előtt
Legtöbb ember álma a saját otthon, amit nem...
Életöröm a medence partján

A marokkói lakberendezés az örömökről szól. Legyen szó a...

Hozzászólások