Jelenlegi hely

Egy feltűnő sydney-i otthon élénk színekkel

Egy feltűnő sydney-i otthon élénk színekkel

Egy elbűvölő hangulat jellemzi ezt a családi otthont, ahol a szeretet és a harmónia szinte kézzelfoghatóan lüktet.

A fehér árnyalatok és a semleges szövetek sok lakástulajdonos szívében örök helyet foglalnak el, de ennek az otthonnak tulajdonosa szenvedélyesen szereti a kicsit merészebb belső tereket. "A barátnőimnek Hamptons-stílusú otthonaik vannak, és ezek gyönyörűek, de nem én vagyok " - vallja be Robyn, a könyvelő, aki a színes művészetek, a mutatós függőlámpák és a merészségtől kirobbanó szobák iránt rajong. "Az én házam nem mindenki ízlésének felel meg, de szeretem a furcsa és más dolgokat. A belső tereknek szórakoztatónak kell lenniük!"

A Sydney-i otthon, amelyet Robyn férjével, Johnnal és gyermekeikkel, Tommal és Caitlinnel oszt meg, határozottan szórakoztató, de nem a funkcionalitás rovására. 2017-ben vásárolták meg a 2000-es évek elején épült házat, az öt hálószoba és a több lakóhelyiség vonzotta őket.

"A családunk egy következő életszakaszába lépett" - magyarázza Robyn - "ezért olyan otthonra volt szükségünk, amely lehetővé teszi, hogy a hamarosan tizenéves gyerekek saját teret kapjanak, Johnnak és nekem pedig legyen egy külön tér, ahol kikapcsolódhatunk."

A Sydney északi partján lévő otthonban a család kényelmesen el tudott helyezkedni, a szobák azonban unalmasak voltak. Robyn egy olyan fő fürdőszobát képzelt el, amely egy ötcsillagos szálloda fürdőszobájának luxusát idézi, valamint egy olyan nappalit és étkezőt, amely teret ad a kifinomult vacsorákhoz és koktélpartikhoz.

Sarah Comerford tervező és csapata a Home By Belle-nél, valamint Pat Clarke a Dezign Kitchens-től. "Robyn nagyon vizuális és fantasztikus abban az értelemben, hogy tudja, mi tetszik neki" - mondja Sarah, aki a lakás fokozatos átalakítását vezényelte le (a konyha kivételével).

Mielőtt a család beköltözött volna, Sarah csapata némi változtatásokat végzett, például újraszőnyegezte és kifestette a lakást, míg a következő 18 hónapban felújították a fürdőszobákat, a konyhát és a szabadtéri szórakozóhelyet.

Sarah bútorválasztása kiegészíti Robyn szeretettel kiválasztott műalkotásait, és az egész lakásban bemutatott függőlámpák tökéletesen összeillenek.

A tinédzserek szobái és a közös helyiségek feltűnő tapétával való kiegészítése megkoronázta azokat. "Mindig vidám este van, amikor a barátainkat meghívjuk vacsorára és italozásra, így a szobának is vidámnak kell lennie!" - magyarázza vidáman.

Nem csak a színek és a minták adnak energiát az otthonnak. A családtagok - köztük Goodie, a golden retriever - közötti szeretet és ragaszkodás tölti be a szobákat. "A család a minden" - mondja a perthi születésű Robyn, aki nagy, összetartó családban nőtt fel.

Robyn, John és a gyerekek között otthon nevetés és könnyed csevegés folyik, és a harmonikus légkört fokozza, hogy nyugodt időtöltés céljából könnyen visszavonulhatnak a saját szobájukba. Arra a kérdésre, hogy mi hiányzott ebből a házból, amikor Robyn először meglátta, így felkiált: "A szeretet hiányzott!". A házaspár annyi házat látott már a lakásvadászat során, hogy ráhangolódtak erre az árnyalatra.

"Meg lehet mondani, ha az emberek büszkék az otthonukra, és határozottan észrevehető, ha ez hiányzik" - jegyzi meg. Az otthon újjáélesztésébe fektetett gondoskodásból és a család együttlétében érezhető örömből ítélve kétségtelen, hogy ez a funkcionális és mesés otthon a szeretet színétől árad.

Forrás: homestolove.com.au

További cikkek hasonló témában

Készítsük fel otthonunkat a kánikulára!
A passzív hűtés – vagyis az épület hűvösen...
Londoni otthon
London egyik legfrekventáltabb negyedében, a...
Öböl-ablak ötletek

A hagyományostól kicsit eltérő ablakok, melyek jó tervezéssel...

Hozzászólások