Jelenlegi hely

Egy északi ház, karácsonyi hangulatban

Egy északi ház, karácsonyi hangulatban

Ez a régi parasztház Katalónia északi részén, a  Pireneusokban található, ahol az ünnepek alatt minden hófehér. Ez az északi megjelenés a ház minden szegletét átjárja.

"Télen mindig havazik, a karácsonyi ünnepek mindig fehérek. A ház a XVIII. században épült. Három éve történt a boldog találkozás a házzal"  - emlékeztetnek a tulajdonosok.

Az épületet már öt éve nem lakják, és ez az állapotán is meglátszik, nem volt áram és víz. Ez egy régi vidéki ház volt, ahol az alapok sem voltak éppen stabilak. Mondhatjuk, hogy egy rom állt itt. Viszont az építészek segítségével sikerült helyreállítani az épületet régi stílusában, modern, kényelmes és hangulatos külsőt kölcsönözve neki.

"Tudtuk, hogy a tulajdonos meg szerette volna őrizni az eredeti megjelenést. Amit lehetett igyekeztünk megmenteni, megerősítettük, és visszaadtuk a régi megjelenését a háznak. Nagy kihívást jelentett! Sok mindent sikerült újrahasznosítani, de nem mindent lehetett visszaállítani az eredeti állapotába, hogy a funkcióját betöltse."

A földszinten található egy nagy nyitott tér, ami a konyhának és az étkezőnek ad otthont. A konyha a ház egyik gyöngyszeme. Nagyon szeretnek főzni, és sok barátot szoktak meghívni, ezért a nagy hely rendkívül fontos a ház lakóinak. A bútorok tölgyfából készültek.

A többi berendezés egyszerű és rusztikus skandináv stílusban készült. Nagyon sok természetes anyagot használtak fel, a fa és a kő fontos szerepet tölt be az egész épületben.

A hálószobában is a kényelemre és egyszerűségre törekedtek, mely az ünnepek közeledtével megkapta a karácsonyi hangulatot árasztó fenyőágakat és koszorúkat hangulatos világítással.

De a ház büszkesége mégiscsak a földszinti nagy teret magába foglaló étkező-nappali párosítás, amely egyedülálló parkettát kapott. "Ez az a tér, amely büszkeséggel tölt el bennünket, és itt töltjük a legtöbb időt a hosszú téli estéken."

Forrás: www.elmueble.com

További cikkek hasonló témában

Készítsen elegáns karácsonyfadíszt saját kezűleg

Készítsen csillogó hópelyheket idéző elegáns gömböket! Az...

Klausmann Viktor visszatért gyökereihez

Nemrégiben Klausmann Viktor házában jártunk. Úgy látszik...

Immunerősítő gyümölcsök
Szeretnéd megőrizni egészségedet a hidegebb...

Hozzászólások