Jelenlegi hely

Édes otthon

Édes otthon
Az angliai vidéki házban, ahol a fehér szín az uralkodó a klasszikus és modern stílus keveredik sok-sok romantikával. A country style itt-ott felbukkanó elemei, a néha meghökkentő lakberendezői csavarok miatt lett ez a ház nem mindennapi, mégis összhatásában harmonikus. Az otthon falai között érezhető szeretet miatt mondhatjuk: édes kis otthon.
A nappali stílusa klasszikus és modern. Könnyed eleganciát és légiességet kölcsönöz a térnek a fehér szín. Szokatlan lakberendezői ötlet a fehér padló, ami kissé bizonytalan, - szinte lebegő - érzést kelthet a helyiségben tartózkodóknak, mintha nem lenne padló a lába alatt. Valahogy mégsem érezzük sterilnek a nappali szobát, hiszen egy-egy gondosan kiválasztott színfolt feltűnik a térben. A szoba optikai fókuszában a barna, fából készült dohányzóasztal áll. A színében harmonizáló rattan karosszék fokozza a könnyedséget és harmóniát. Érdekes hatást kelt a görgő lábas ülőgarnitúra, a fém görgők ugyanis a klasszikus, merev és kissé kemény bútorokhoz kitűnően illeszkednek. Így ellentét feszül a kanapé stílusában, hiszen a nappali ülőgarnitúrája modern, puha párnás kivitelben készült. A szoba nyugati falán teljes szélességben húzódó ablakon egész nap árad a fény a szobába, így szinte megkétszerezi a tér nagyságát.

Az előszoba, illetve lépcsőház és a konyha egyaránt a seaside style, azaz a tengerparti stílus jegyeit hordozza. Az előszoba fehérre mázolt fa padlója, a koptatott szék és a fehér-kék-natúr színhasználat a seaside style klasszikus jellemzői.

           

A konyhában is érződik a tengerparti hatás, annak ellenére, hogy ebben a helyiségben modern és minimál stílusjegyek is feltűnnek. A modern, fényes és letisztult felületű bútorfrontokhoz kapcsolódik egy csipetnyi high-tech, amely a fém lábú székeken mutatkozik meg leginkább. A pácolt hajópadló vidékies, míg a mennyezeti stukkó klasszikus hangulatú. A stílusok keveredésével, vagy éppen annak ellenére jött létre ez a grandiózus tér, ami a régi megőrzésével és az új hozzáadásával mégis letisztult egységet képez.

          

A hálószobába lépve akár egy Jane Austin regényben is elképzelhetnénk magunkat, mely érzést az hozzá tartózó fürdő még inkább felerősít. A hófehér falak szépen kiemelik a rózsa motívumot, amely ritmikusan ismétlődik az ágyneműn, az olvasólámpán és a zsámolyon. Virágeső mindenhol, ettől lesz az enteriőr angol country stílusú.

           

A fürdőben még inkább fokozódik a romantikus hangulat, hiszen itt még a padló is virágmintás. A helyiség fókuszában a lábas kád áll, ami uralja a teret, így szinte csak statisztálni tudnak az egyéb kiegészítő lakberendezési tárgyak. Az ismétlődő minták miatt mégsem érezzük giccsesnek a helyiséget, hiszen szín- és formavilágában letisztult a fürdő hangulata.

           

A gyerekszoba szintén könnyed és légies, - a virágmintás párna itt is megjelenik - amely a zöld bútorral és szintén zöld fallal képez egységet.

           

Az egész házon átvonuló hófehér szín adja az enteriőr keretét, amelyet egy-egy színfolttal egészítettek ki, így alkotva egységes és életigenlő légkört.

Szöveg: Szatmári Éva

További cikkek hasonló témában

Egy dombházról - őszintén

Zsizsik és Moly (azaz Eszter és Achi) neve már sokak számára...

Hogyan teremtsünk modern-mediterrán enteriőrt?
Ez a nappali a tervezői leleményesség remeke:...
Ház az erdőben

A sűrű fák ölelésében varázslatos fény járja át a házat. A...

Én-idő, otthon-idő

Mit nevezünk Én-időnek, és vajon mi lehet az otthon-idő? Az Én-idő...

Hozzászólások