Jelenlegi hely

Doboz ház

Doboz ház

Egy elfoglalt házaspár és három gyermeke számára épült családi ház az Emory University és a CDC közelében található, Atlantában.

Az ügyfél azt szerette volna, hogy a ház csendes, visszafogott legyen, elkerülje a zajos világot, amely túlzottan serkenti a mindennapi életüket, és reakcióként hat a környező banális speciális otthonokra.


A forma egyszerű és tiszta, a ház huszonkét láb széles. Ezt a szélességet az ésszerű méretű fatartó távolsága alapján választottuk meg. Ez biztosította, hogy nincs szükség belső tartófalakra, lehetővé téve a bonyolult nyitott padlót. A külső burkolat egy alacsony karbantartási igényű szürke cementpanel. A nyílt, együttesen szellőző esővédő rendszerként rögzített panelek segítenek a nedvesség behatolásának kezelésében és csökkentik az energiafogyasztást.

A család helyigénye alapján a kívánt hosszra tervezték az épületet, hogy a funkciók egyértelműen meg legyenek osztva. A magánrészt kilencven fokkal elforgatják az égvilágított lépcsőcsarnok körül, hogy a ház mögött a derűs erdőre lehessen maximális kilátást nyújtani.



A privát funkciók, amelyek a felső szintű hálószobákat és a vendégszobát foglalják magukban, egy fedett szellőzőn áthidalnak, és így létrejön egy szabadtéri szoba, kilátással az erdőhöz és a fő- és vendégház bejárata felé. A közszolgáltatások alacsony és magas terek sorozatán mozognak, amelyek kettős magasságú, égviszonyú világításban végződnek, amely a nap folyamán változó fénymintákat biztosít. Az egyik oldalon szekrényekkel bélelt tárolószekrények, kandalló, étkezősüfé, hűtőszekrény és fagyasztó lehetővé teszi a helyiségek nyitott, tiszta és szennyezetlen maradását. A csendes belső terek pihentető, nyugodt környezetet teremtenek, amely magáról a helyről és a külső kilátásokról szól.



A telekfalak sorozata, óvatosan beépítve a meredek telekbe, lépcsőzetesen az elülső dombon lefelé található az utcáról, hogy egy teraszos bejárati kert jöjjön létre, amely a ház kitett alapjává válik. A hosszú füvek megerősítik a ház egyszerű geometriai formáit természetes nyugtató hatással és egyesítik a tervezett lejtőket, amelyek enyhítik a terület osztálybeli különbségeit.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Tippek és trükkök az esővíz gyűjtéséhez

Az esővíz gyűjtésével jelentősen csökkenthetjük a környezetünk...

Amerikai álomkonyha
Nemcsak az elrendezése és a design, de a...
Toszkán vidéki villa

First Love Villa nevet kapott az épület...

Házban is tartható a vadászgörény

Ma már nálunk sem ritka látvány a házilag tartott vadászgörény. A...

Hozzászólások