Jelenlegi hely

Csillogó elegancia

Csillogó elegancia
A mai, modern enteriőrökben gyakran tervezik a nappalit és a konyhát egy légtérbe. Az amerikai konyhák tervezésénél fontos szempont, hogy a főző helyiség és a szoba összhangban legyenek egymással, hiszen együtt látjuk őket, így stílusukban is kapcsolódniuk kell egymáshoz.

Nagyon divatos a modern konyháknál a magasfényű felületek alkalmazása, mely csillogásukkal eleganciát kölcsönöznek a gyakran a nappalival egy légtérben lévő főző helyiségnek. Fényes felülete nem csupán a színre festett bútorlapoknak lehet, hanem a famintázatot is kiemelhetjük lakkozással. Szép kontrasztot alkot a két anyag és szín találkozása, a meleg hatású fa és a hidegebb, fekete. A lakkozott, fényes felületeknél figyelni kell arra, hogy sérülékenyebbek, mint a hagyományos laminált bútorlapok, illetve a rákerülő foltok is jobban meglátszódnak rajtuk.

A képen látható konyhának játékosságot ad a bútorok változó magassága, ami érdekessé teszi az enteriőrt, bár kisgyerekes családoknál komoly veszélyforrást is rejthet, hiszen a kicsik könnyedén felmászhatnak rá. A félsziget rész alacsonyabb szekrényre támasztása szép lakberendezői megoldás, de inkább csak dekorációs lerakó felületnek használható, semmint ülőalkalmatosságnak. A konyhában két mosogató részt alakítottak ki, egyet a főző résznél, amelynek vízbekötését a padlóból a szekrényen keresztül hozták fel, egyet pedig a másik oldalra a szennyes edények mosogatásához. Érdekes megfigyelni, hogy utóbbi rész magasabb pultot kapott, a háziasszony kényelme miatt, ugyanakkor magának a munkapult anyagának kisebb a vastagsága, mint a sziget részen.

Dekoratív megoldás a felső szekrények íves, üvegbetétes, felfelé nyíló ajtaja, nagyon jól mutat bennük az ét-, és pohárkészlet,- tálalószekrény kinézetet kap tőle a bútor. Ha mi is szeretnénk a főzőlapot sziget páraelszívóval használni, akkor tervezésnél figyelni kell a szagelszívó elvezetésének kialakítására, illetve a belmagasságra, hiszen a legtöbb elszívó fix magasságú, így magasabb térben toldásra lehet szükség.

Szakértő
Néder Melinda
tervező lakberendező
Tel.: (06 30) 459 7122
E-mail: otherside@otherside.hu
blog.otherside.hu

További cikkek hasonló témában

Éles karakterű otthon

Férfi padlás-hálószoba Lengyelországban.

Nyári hangulat kül- és beltéren

A napok hosszabbodnak, az éjszakák melegebbek - itt az ideje, hogy...

Részletekben fizethető az illeték
A parlament novemberben módosította az az adó-...
Szöuli bungaló

A kőházakban van valami különleges ami...

Hozzászólások