Jelenlegi hely

Chrofi Church Point-ház

Chrofi Church Point-ház

A Church Point House egy 4 hálószobás, 2 fürdőszobás ház az ausztráliai Church Pointban, a Ku-ring-gai Nemzeti Parkra és a Pittwaterre nyíló kilátással.

A kihívást jelentő körülményeknek megfelelően az épület két formára oszlik. Az anyagok és eszközök lehetővé teszik, hogy a táj áthassa az építészetet, és lehetővé tegye az ottlakók számára, hogy közel érezze magát a természetes elemekhez.



A ház rugalmas beosztással rendelkezik, szükség esetén két ház vagy egy egységes otthon lesz belőle. Az ügyfél nyugdíjhoz közeledik, az elsődleges otthon egy hozzáférhető szinten van, fantasztikus szempontokkal és nézetekkel. A fenti szint különválasztható egységgé válhat, vagy zökkenőmentesen integrálható a főépülettel.



A fő lakóterületet szándékosan a telek alsó részére építették, nem pedig a tetejére, hogy jobb kapcsolatot biztosítsanak az ingatlan vízpartjával, medencéjével, csónakházával és kertjével.

Mindezen felül van egy függetlenségi szempont. A Church Point House rugalmasabb családi házat kínál, amely a nagycsaládosok be- és kikapcsolódását tervezi.



Egy másik innovatív szempont az otthon azon képességében valósul meg, hogy szinte egy szobás lakásként működhet a lakók számára, így nem érzik magukat egy szörnyű otthonban, kihasználatlan terekkel. A fő rész, ahol laknak, kapcsolódik egymáshoz, és azt a kényelmet kínálja nekik, hogy soha ne érezzék magukat távol egymástól.

Míg a hagyományos családi házak funkcionális szobákkal rendelkeznek a ház szemközti sarkaiban, az volt a szándékunk, hogy nagyon összekapcsolt napi lakóteret hozzunk létre az ügyfelek számára.



A beton jelenléte abból származik, hogy az ügyfél összekeverte azokat az országokat, ahol korábban éltek, különösen Új-Zéland vulkanikus kőjét, világosszürke színt kínálva, ellentétben a buja tájjal, a fa és a kő akcentusaival.

A sűrű tervezési stratégia ellensúlyozza a beton szürkéjét, és minden nézetben észrevehető zöld növényzet látható. A belső térbe bevitt ötletek között szerepelnek a beton alakú és a lágy semlegesek, amelyeket folyamatosan ellensúlyoznak a Pittwater tájképei vagy a belső udvar.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Finomított átalakítás

Az 1930-as években épült brit otthonnak sürgősen szüksége volt egy...

Vendégségben Baby Gabinál és Binder Gézánál

Sztárpárok életébe, lakásába mindig izgalmas dolog bepillantani....

Mire figyeljünk vályogház vásárlásakor?
Nagyapáink legmodernebb építőanyaga a...
Készítsen elegáns karácsonyfadíszt saját kezűleg

Készítsen csillogó hópelyheket idéző elegáns gömböket! Az...

Hozzászólások