Jelenlegi hely

Chilei otthon a Villarrica tó partjánál

Chilei otthon a Villarrica tó partjánál

A projekt a Villarrica tó északi partján található, Dél-Chile déli részén. A terület mérsékelt lejtővel rendelkezik, melyet erdő borít.

A hálószobák a család és vendégek számára lettek elhelyezve. Az ügyfelek az erdő és a nagy fák védelmét élvezik, így a ház elhelyezkedését nagyban befolyásolta a fák helyezete, elkerülve bármilyen vágást.

A stratégia az volt, hogy a szobákat szakaszokba, vagy "szárnyakba" csoportosítsák. Így minden egyes szárny eltolható és egymástól függetlenül elforgatható a fák elkerülése érdekében.

Négy szárnyat javasoltak, mindegyik egyedi kilátással és különböző helyszínekhez való hozzáféréssel. A családi hálószobák a tóra néznek, és a szobák előtt egy kis gyephez is hozzáférnek. A vendégszobák szárnya az erdőre és a dombra néz az északi oldalon. Ez a szárny nyitható vagy zárható  külön-külön a ház többi részétől.

A közös területek nagyok, átláthatóak, kilátással a tóra és az erdőre. Még a konyha, étkező, nappali és TV-szoba is itt található. A négy szárny elrendezése egy széles X-et alkot. Bármelyik hálószoba szárnyából kiléphetünk az udvarra. Hasonlóképpen a közös területekhez is egy erkélyes terasz kapcsolódik, ahol grillezésre van lehetőség.

Mivel az épületet nagy fák veszik körül, így a belső terek nem sok természetes fényt kapnak. Ennek ellensúlyozására a homlokzati részeket nagy ablakokkal borították, amely délről fényt nyernek, és a tóra nyílnak.

Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Mire figyeljünk vályogház vásárlásakor?
Nagyapáink legmodernebb építőanyaga a...
Merész színek, merész formák

A legtöbb ember megelégszik azzal, ha a tervező elérakja az...

Fő az energiatudatosság!
Tudták, hogy jól választanak: a gyönyörű környezet, a csodálatos...
Mire jó a pálmafa szirup?

A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a...

Hozzászólások