Jelenlegi hely

Chilei otthon a Villarrica tó partjánál

Chilei otthon a Villarrica tó partjánál

A projekt a Villarrica tó északi partján található, Dél-Chile déli részén. A terület mérsékelt lejtővel rendelkezik, melyet erdő borít.

A hálószobák a család és vendégek számára lettek elhelyezve. Az ügyfelek az erdő és a nagy fák védelmét élvezik, így a ház elhelyezkedését nagyban befolyásolta a fák helyezete, elkerülve bármilyen vágást.

A stratégia az volt, hogy a szobákat szakaszokba, vagy "szárnyakba" csoportosítsák. Így minden egyes szárny eltolható és egymástól függetlenül elforgatható a fák elkerülése érdekében.

Négy szárnyat javasoltak, mindegyik egyedi kilátással és különböző helyszínekhez való hozzáféréssel. A családi hálószobák a tóra néznek, és a szobák előtt egy kis gyephez is hozzáférnek. A vendégszobák szárnya az erdőre és a dombra néz az északi oldalon. Ez a szárny nyitható vagy zárható  külön-külön a ház többi részétől.

A közös területek nagyok, átláthatóak, kilátással a tóra és az erdőre. Még a konyha, étkező, nappali és TV-szoba is itt található. A négy szárny elrendezése egy széles X-et alkot. Bármelyik hálószoba szárnyából kiléphetünk az udvarra. Hasonlóképpen a közös területekhez is egy erkélyes terasz kapcsolódik, ahol grillezésre van lehetőség.

Mivel az épületet nagy fák veszik körül, így a belső terek nem sok természetes fényt kapnak. Ennek ellensúlyozására a homlokzati részeket nagy ablakokkal borították, amely délről fényt nyernek, és a tóra nyílnak.

Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Otthonunk színei és személyiségünk

Az egyik legkedveltebb téma a színek és személyiségünk kapcsolata...

Időtlen időkig

Nyugalom, kiegyensúlyozottság és letisztult színvilág jellemzi az...

Hogyan rendezzük be otthonunkat?
Ahány ház, annyi szokás, és ez az ízlésre is...
Rendezvény előzetes

Extra járgányokkal és minőségi kivitelezéssel debütál az új...

Hozzászólások