Jelenlegi hely

Brit Pop

Brit Pop

Ben Rousseau fenegyerek,  új üstökös a brit design közel sem szürke egén. Meghökkentő belsőterei bátorságról, merészségről és mind ezek ellenpontjaként mértéktartásról tesznek tanúbizonyságot.

Bár családjával él itt a tervező, azért inkább egy erős egyéniségű férfi vonásait tükrözi ez az alapvetően eklektikát megcélzó lakásbelső.

Saját otthonát az ember jó, ha játszótérnek tekinti, ahol jól érzi magát, lazulhat, úgy, hogy  a  számára szükséges funkciók is mind jelen legyenek.

Ben Rousseau otthona pontosan ilyen: játékos, humoros, bevállalós. E mellett viszont kényelmesek és funkcionálisak is a terek, ami szintén nem utolsó szempont.

A feltűnően jól szervezett világítás és a rájuk reflektáló felületek hamar gyanút ébresztenek a nézelődőben, hogy némi világítástervezői háttér bizonyára becsúszott azért itt. És tényleg!

Az élvilágítás az Ikea polcokat épp úgy feldobja, mint a saját tervezésű, Art Deco hangulatú lakkbútorokat.  A magas fényű mennyezet és a 70-es években épült ház barnás színű téglái fehérre festve izgalmas fényjátékot adnak. A sok fehér felületet a merbau padló teszi otthonossá és meleggé. A bölcsőre emlékeztető lounge szék a nappaliban szinte hívogat, hogy huppanjunk bele. 

A sarokülőt szintén Rousseau tervezte, még az előző lakásukba, itt csak ki kellett egészíteni pár elemmel, hogy pontosan a térbe passzoljon. A Panton székek az ebédlőben klasszikusan izgalmas formavilágukkal, elnyűhetetlen öntött műanyag felületükkel és bogyó vörös színükkel hozzák a vintage felhangot és színfoltot a sok fehér/szürke szín között.

A sarokba függesztett reflektor Rousseau régi vágya volt. Egy régiségboltban akadt rá, és nagyon örült, hogy végre láb nélküli darabra lelt, mert ennek a változatnak jóval kisebb a térigénye. Hazatérve az áhított új lámpával az oldalán, a feleség nem osztozott a boldogságban, hogy már megint új lámpa került a házba…

A szinteltolással tagolt nappali/étkező kellemes belsőépítészeti megoldás a csőszerű tér megbontására, illetve a tágasság érzetéhez is sokban járul hozzá, hiszen az alapvetően alacsony bútorok így különböző méretűnek tűnnek anélkül, hogy közben fogyasztanák a hasznos köbmétereket. 

A konyha és étkező közötti térelválasztó igazi James Bond-os megoldás, még a Sean Connery-időkből, ami a refrén szerűen visszatérő vintage hangulatot erősíti a bakelit lemezre emlékeztető formájával, és a belső élekbe helyezett világítással kombinálva.

A konyhai fogantyúk az egyetlen dolog, amivel nem értek egyet, szinte erdőt képeznek, és elviszik a geometrikus design formák és a homogén felületek egységét egy másik, nem kívánatos dimenzióba.

A fürdőszobában folytatódik a bravúros világítási megoldások sora. A szürke-fehér alapszínek itt is dominálnak.  A falfülkébe tolt kádtöltő jó megoldás kis fürdőszobáknál.

Szó ami szó, Ben Rousseau egy szuper sikkes lakást tervezett saját használatra, Önök be mernének egy ilyet vállalni?

Tervező
Ben Rousseau
www.rousseau.co.uk

Szakértő

Sipaki Annamária
belsőépítész
Modernito Design Studio
Tel.: (06 30) 327 8454
modernito.hu

További cikkek hasonló témában

Country a városban?
A huszadik század első évtizedeinek kereskedői...
Milyen mosógépet válasszak?

Hatalmas a választék az üzletekben, számtalan mosógép közül...

Hozzászólások