Jelenlegi hely

Bortárolás és szervírozás otthon – Dunavox

Bortárolás és szervírozás otthon – Dunavox

Ízletes vacsora, gyertyafény, lágy zene a háttérben – egy pohár kiváló borral fűszerezve. Mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs a Dunavox.

De miért is?

Az már köztudott, hogy a borokat a fajtára jellemző hőmérsékleten kell tárolni. Nos, ez a jobb éttermekben nem okoz gondot, hiszen a palackokat az étterem borhűtőben tartja a megfelelő hőfokon.

De mit tegyünk otthon? A konyha meleg, a hűtő hideg, pince pedig nincs minden lakás vagy ház alatt.

A Dunavox megoldást kínál erre a problémára. Immár hetedik éve dolgozik azon, hogy otthonunkba a nekünk megfelelő méretű és funkciójú berendezés kerülhessen. A választék széles. Jelenleg több mint 40 modell kapható és a paletta folyamatosan bővül. A kérdés az, hogy melyiket érdemes kiválasztani belőle.

A válaszhoz vegyük sorra a szempontokat.

Mit fogunk benne tartani?

Ha többnyire csak vörös- vagy fehérbort, akkor egyszekciós modell a válasz.

Ha mindkettőt, esetleg rozét vagy pezsgőt is, akkor két- vagy háromszekciós készülékre lesz szükségünk. Az egyes szekciók hőmérséklete ugyanis külön-külön, modellektől függően más-más hőmérsékleti határok között állítható.

Hova tesszük a borhűtőt?

Ha garázsba vagy más, kevésbé fűtött helyre, akkor gondoljunk arra, hogy télen mennyire hideg a helyiség. A nagyobb méretű Dunavox modellek télvédelemmel vannak ellátva, tehát egy fagypont körüli hőmérséklet mellett is képesek 12-18 Celsius fokon tartani a borokat. Egyes Dunavox borhűtők ugyanis nem csupán hűtenek, hanem fűtenek is.

Ha a lakásban találunk neki helyet, akkor a nappali dísze is lehet, ebben az esetben a szabadon álló modellek közül kell választani.

A legkorszerűbb típusok egyértelműen a konyhabútorba építhető készülékek, amelyek kidolgozása és technikai megoldásai túlmutatnak az eddig felsorolt változatokon.

A választék széles, hiszen a keskeny 7 palackos modelltől egészen a 181 palackos borhűtőig a Dunavox 20 különböző változatot kínál.

A konyhai készülékek is két nagy csoportra oszthatók. A konyhapult alá illetve falba építhető modellek az ajtó alatti rácson szellőznek, tehát gond nélkül bárhová beépíthetjük őket anélkül, hogy a szellőzés miatt a konyhasziget vagy a konyhapult munkalapját kivágnák. A másik csoportba a klasszikus beépíthető modellek tartoznak, melyek méretükkel, színükkel a kereskedelemben kapható egyéb beépíthető berendezésekkel (sütő, kávéfőző, mikró stb.) harmonizálnak.

Ha a fenti kérdésekre már tudjuk a választ, akkor csak annyi a dolgunk, hogy felkeressük a Dunavox webáruházát (www.dunavox.com/webshop/hu) vagy a bemutatótermet (1131 Budapest, Rokolya u. 1-13.), hogy személyesen választhassuk ki a nekünk tetsző típust.

A Dunavox-ról: Európa 30 országában, beleértve Oroszországot is, valamint szingapúri központtal négy ázsiai országban kaphatók a Dunavox borhűtők. 2010-től minden évben elnyerte a MagyarBrands díjat, ebből két alkalommal kategória győztesként.

A Dunavox a hazai borkultúra elhivatott támogatója, évek óta szereplője a Vince és más rangos rendezvényeknek.

További információ:
www.dunavox.com/hu

További cikkek hasonló témában

Bájos családi ház Angliában

A McGarry-Hold Építészeti Iroda újította fel a családi házat, mely...

Gyerekszoba testvéreknek
Nem mindenhol jut külön szoba a gyerekeknek....
Tetőtéri lakás 80 négyzetméteren

A tulajdonos már körüljárta a világot, és minden országból hozott...

Elragadó New England-i vendégház

Bár új építésű, mégis egy parasztház karakterét hordozza magában....

Hozzászólások