Jelenlegi hely

Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Az otthonunk stílusát ne formáljuk át a karácsonyi dekorációval, hanem kiegészítésként, hangulatteremtőként funkcionáljon.

Mindenki számolja a napokat Karácsonyig. A lakás, ahol élünk, most kerül igazán a központba, hiszen rokonok, barátok jönnek-mennek, ezért nagyon fontos, hogy praktikusan és stílusosan tervezzük meg a díszítést. Előkerülnek a legszebb terítők, étkészletek, és mindenféle színű és stílusú hóemberfigurák, ajtódíszek, mikulások, zenélő világítófüzérek.

Színek

Válasszunk egy domináns színt. Karácsonykor a legünnepélyesebb a zöld, a fehér, az arany és az ezüst. Ha figyelünk a színekre, még egy arany gömbökkel telelógatott lakás sem lesz túlzás!

Hangulatfények

Hófehér égősoroddal nem csupán a karácsonyfát teheted még csillogóbbá, a lakás bármely pontját díszítheted vele. Tekerd fel koszorú alakba, rögzítsd néhány helyen dróttal, majd akaszd fel a falra. Tegyél elé gyertyákat és karácsonyi díszeket, és máris kész az ünnepi dekoráció.

Karácsonyi illat

Narancs, fahéj, szegfűszeg, vanília – ezek mind, mind a karácsony illatai. Tölts hát meg egy tálat kínai csillagánizzsal, fahéj rudakkal és szárított narancsszeletekkel, narancshéjjal vagy használj aromaolajat.

Hóesés

Nincs kellemesebb annál, mint meleg szobából figyelni a hóesést. Sajnos, azonban a havazásra nincs garancia. Vegyél műhavat, és alakíts ki az egyik ablakodban egy kis karácsonyi hangulatot. Ragassz különféle formákat az ablaküvegre (mikulás, fenyőfa, szarvas-szán, szaloncukor, stb.) és fújd körbe a műhóval.

Fenyő a lakás minden pontján

Helyezz zöld fenyőfaágakat az ablakba, és a csillárra. A fenyőfaágait erősítsd egy dróttal a csillárhoz. Ezt, ha akarod kiegészítheted borostyánnal, magyal levéllel, vagy fagyönggyel is. Ha egyszerű, de szép asztali díszt szeretnél tegyél tobozokat fenyőágak mellé egy tálba, ezt akár  fahéj rudakkal, esetleg almával is színesítheted.

Sok sikert és örömet a karácsonyi készülődéshez!

További cikkek hasonló témában

Klimatizálás okosan!
Hazánkban is sorra dőlnek meg az évszázados...
Vendégségben Baby Gabinál és Binder Gézánál

Sztárpárok életébe, lakásába mindig izgalmas dolog bepillantani....

Lenyűgöző képeken egy modern üvegház...

... ami egy élő fa köré épült. Ha szeretsz elvonulni a természetbe...

Hozzászólások