Jelenlegi hely

Biobrikett

Biobrikett
A fabrikett Nyugat-Európában már széles körben elterjedt tüzelőanyag, amely hazánkban is a jövő gazdaságos, környezetbarát fűtőanyaga lehet. Kedvező tulajdonságai miatt kitűnő alternatíva a szén, koksz és a tűzifa kiváltására.
„Gyakorlatilag használható kandallóba, kazánba, cserépkályhába, bárhol, ahol fával lehet tüzelni. Nagyon sok előnye van a fával szemben is, nagyon jól ki lehet váltani a fát, szenet vele. Fűtőértéke kb. a barnaszénével megegyező.”

„Hatalmas nagy előnye, hogy mindig egyforma minőségű, mindig száraz, télen- nyáron ugyanazt a minőséget kapja az ember, nincs probléma azzal, hogy tönkre teszi a cserépkályhát, kandallót, mint a vizes fa.” - Kovács Zoltán, ügyvezető.

A fabrikett könnyen szállítható, a 10 kilós csomagok fóliázva vannak. A nedvességtartalma kicsi, kb. 7-8%, ezért nagyon jó hatásfokkal ég, nem károsítja a kéményt és a fűtőberendezést. Az égés során nem szikrázik, és kevés hamut hagy maga után.

A fabrikett faipari melléktermékből (fűrészpor) készül magas nyomással, kötőanyag nélkül, préselve.

De lássuk, miért is környezetkímélő, vagyis bio ez a brikett?

„Azért bio ez a brikett, mert ez csak fűrészporból készül, semmiféle ragasztóanyagot nem tartalmaz. Ezért mikor ég káros anyag nem szabadul fel, és a kandallóban nem füstöl, nem kormol, nem ég rá semmi belülről.” - Kovács Zoltán, ügyvezető.

A fabrikett felhasználásra kész állapotban kerül a vevőhöz, nem kell vágni, hasogatni.

Próbálja ki, és meglátja, a fabrikett-tel nem csak környezetkímélően, de gazdaságosan teremtheti meg otthona melegét!

„A mostani gázárak mellett kb. 30%-kal olcsóbb, hogyha fabrikett-tel fűt. A fánál is kb. 10-15%-kal olcsóbb, mivel sokkal jobb hatásfokkal használható, mint a tűzifa.” - Kovács Zoltán, ügyvezető.

Forrás és fotók: www.freepress24.tv

További cikkek hasonló témában

Tetőtér-beépítés
A különleges terek, melyek a tetőtér ferde...
Görög otthon
Aki járt már Görögországban, biztosan hallotta a...
A magyarok kedvence a rántott hús és sültburgonya

Túrós csusza, pörkölt, rántott hús és sült burgonya vagy esetleg...

Eredeti ház Indiában

A helyi éghajlati viszonyokhoz igazítva.
Egy belső udvar...

Hozzászólások