Jelenlegi hely

Béke a belváros szívében

Béke a belváros szívében

Az utcákon zsúfoltság, hullámzó tömeg, hangzavar és dugó mindenütt. Mindannyian így látjuk Budapest belső kerületeit.

Székesfővárosunk manapság igazi lüktető metropolis, amelyből egyre többen vágynak kifelé. Kifelé a zöldövezetbe, az agglomerációba.
Mégis, ha valaki igazi cosmopolita, a város nélkül nem tud élni. A nyüzsgés, a pezsgés a lüktetés ott van az ereiben. Ám estére a város is elcsendesedik és varázsütésre csendet és békét lelünk a belváros százéves épületeiben is.

Ódon, beszédes falak, kovácsoltvas lépcsőkorlátok és kissé málló vakolatok, tágas terek. A néha nem túl nagy alapterületek ellenére, itt valahogy minden levegősebbnek tűnik. Tűnhet is, hiszen nagyok a belmagasságok.
Elődeink tudták, hogy kell a tér és a levegő a fejünk felett, hiszen a tágasság, szabadság érzetét ez adja meg.

Így van ez az itt bemutatott otthonban is, ahol a 62 négyzetméteres alapterület esetében a 4 méteres belmagasságnak köszönhetően látszólag megkétszereződtek a terek. hspace=5
Óriásinak tűnik itt a tér, köszönhetően annak is, hogy nincsenek falakkal lezárt lakórészek, valamint annak, hogy a hatalmas ablakok fényárban fürdetik a szobát.

A tágas nappali egy légtérben van a konyhával és az étkezővel, ahol az egybefüggően burkolt fapadló minden irányban kitágítja a teret így kellemes összhangot ad. A modern konyhabútor és étkezőasztal, a múlt századi bécsi barokk fotelekkel valamint a thonet székek ívelt vonalaival, a bizarr eklektika hatását kelti.

A horizontális térrendezés mellett lehetőség volt a vertikális terjeszkedésre is, hiszen a hatalmas belmagasság lehetővé tette galéria kialakítását is. A fémlépcsővel megközelíthető hálógaléria a fémreluxák mögött bújik meg.

hspace=5Nappal kellemes sejtelmes fényben elcsendesedve, ám a reluxák felhúzásával egy kikapcsolódásra, olvasásra is alkalmas világos kuckóvá változik. Alatta pedig kitűnő tér jött létre a gyerekek számára, akik itt tudnak pihenni és jókat játszani. Tehetik ezt az egész lakásban is mert a fülkékkel bélelt gipszkarton fal körül remekül lehet fogócskázni vagy éppen egy jót motorozni.

A hatalmas falfelületeket képzőművészeti alkotások díszítik és a megfelelő pontokon elhelyezett gyönyörű tükrök megduplázzák a tereket. A számottevő könyvgyűjtemény az előszobában kapott helyet kis időre mindig marasztalva a belépő vendégeket. A lakás minden szegletét a kellemes otthonosság tölti be, így lehet a béke és nyugalom szigete itt, a város szívében.

További cikkek hasonló témában

Jacuzzi otthon
Egy közismert név, márka és egy életérzés,...
Trópusi ház

Domboldalra épült egyedi...

Modern design

Imádni való otthon, ahol zseniális tervezők és építészek jönnek...

Hozzászólások