Jelenlegi hely

Az otthon illata

Az otthon illata
Sokan nem kedvelik az üzletekben kapható illatosítókat, rosszabbik esetben valamelyik összetevőjére allergiás reakciót váltanak ki. A lakás állott levegője-, vagy a terjengő kellemetlen szagok ellen is van természetes illatosító megoldás.

Keverjünk fűszereket. Nézzünk körül a konyhai fűszerek között, keverjünk össze gyömbért, köményt, fahéjat, szegfűszeget és ánizst, amiből tegyünk két kanálnyit egy vízzel teli edénybe, majd tegyük a tűzhelyre és forraljuk fel. A gőz hatására az illatok is könnyen szétterjednek. Adjunk a vízhez citrom- vagy narancshéjat is.

Porszívózás előtt itassuk át a porszívózsákot négy-öt csepp esszenciális illóolajjal, amihez válasszunk friss, könnyed illatot. Így porszívózás közben nem a por, hanem a kellemes illat fog a helyiségben terjengni.

Az ecet önmagában is hatásos, ám ha olyan szagokat szeretnénk kiűzni a lakásból, mint például a káposzta szaga, akkor egy edényben lassú tűzön és kevés vízben  forraljunk egész fahéjat vagy szegfűszeget.

Gyűjtsünk növényeket. A menta, a kamilla és a levendula frissen szedve, majd a lakás különböző pontjain egy tálkába helyezve hosszú ideig friss és kellemes illatot kölcsönöz otthonunknak.

Abban az esetben, ha hiába mossuk át rendszeresen a szemetest, ennek ellenére mégis átveszi a hulladékok szagát, akkor nem kell mást tennünk, mint teleönteni vízzel, és literenként két evőkanál szárított mentát, majd egy csészényi szódabikarbónát hozzáadni. A keveréket hagyjuk állni egy órát, majd öblítsük át a szemetest.

Nem kell attól tartanunk, ha váratlan vendégek toppannak be hozzánk, hogy csalódni fognak a kellemtelen szagok miatt. Még a legmodernebb lakás is visszataszító hatású, ha kellemetlen szagok terjengnek a helyiségekben.

Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Exclusive fogászati rendelő
Elegáns hall, szépen világított terek, csalogató...
Mindent megragasztunk!

A természet tavaszi-nyári újjáéledése inspirálóként hat...

Luxus a Budai Várban
A Budai Vár-negyed sajátos varázsa vitathatatlan...

Hozzászólások