Jelenlegi hely

Az inspiráló lila

Az inspiráló lila
Az impulzív piros és a nyugtató kék szín keveredéséből születő lila éppen e két hangulat energiáját egyesíti. A lakberendezésben bánjunk vele óvatosan, mert dominanciája miatt ellenkező hatással is bírhat.
Szép kontrasztot alkot a magas fényű, sötét színű konyhabútor és a fehérre festett fal a modern és retro stílusú gondosan megtervezett konyhában. A retro hatást a plasztik egyszerű vonalú székek, a kiszélesedő fémlábú asztal és a fölötte lévő virágszirom csokorra emlékeztető plasztikcsillár kelti.

A modern hangulatot a minimalista vonalvezetésű rejtett fogantyús lakkozott felületű konyhabútor adja, amely mindent takar, így a konyhai gépeket is. Meghökkentő a kontraszt a konyha lakberendezése és a helyiség domináns építészeti adottsága: az íves, dekorált falnyílás között. A szögletes bútorzatot oldja a lekerekített boltív és a kerekded dekorációs tárgyak.

Az enteriőr visszafogott anyag és színválasztásával kissé hideg hangulatot sugároz. A sötét és fehér színek éles kontrasztja, a fényes felületek és a kiegészítő színként használt lila fokozzák a hidegséget. A puha, bolyhos szőnyeg az egyetlen igazán meleg hatású anyag, amely puhábbá teszi az enteriőrt. A konyhabútor felső elemeibe épített rejtett világítás nemcsak a bútor fölötti falat és a munkalapot világítja meg, hanem a padlóról visszatükröződve indirekt módon erősíti a konyha általános világítását, így önmagában használva is izgalmas hangulatvilágítást ad a helyiségnek.

A színek és a formák arányainak megfelelő választásával és egyensúlyával sikerült kiegyensúlyozott és harmonikus konyhát alkotni.

AJÁNLÓ
Konyhabútor:
Addere Konyhabútor
1116 Budapest, Nándorfejérvári út 40.
Tel.: (06 20) 443 5227
addere.hu

Mosogató és csap:
Ré-Konyha Stúdió
7630 Pécs, Palahegy utca 2.
Tel.: (06 72) 212 360, (06 30) 520 6404
re-konyha.hu

Szőnyeg:
INKU Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 183.
Tel.: (06 1) 206 6531
inku.hu

További fotók a galériában.

További cikkek hasonló témában

A ház dísze: a lépcső
A lépcső azon kívül, hogy az egymás felett lévő...
Egy jó kis hely

Hajlékony, elegáns formák, minőségi anyagok, a klasszikus...

Lakóház Moszkvában

A bérház Moszkvában található, az épület 21. emeletén. Elena...

Hozzászólások