Jelenlegi hely

Az 1960-as évekből származó ház metamorfózisa

Az 1960-as évekből származó ház metamorfózisa

Mint egy ronda kiskacsa, úgy alakult át gyönyörű hattyúvá - egy érdekes városi villa története.

A család Varsóból Mazuryba költözött, hogy megvalósítsák álmukat. Így vásároltak egy házat a Czerniakowskie-tónál. Felváltották a főváros zaját egy csendes, zöld élhető környezetért. Az építészek Ela Kuzniacka és Przemek Lisiecki figyeltek a beruházásra, viszont a keverés stílusát támogatták, a fegyelmezett építészetet modernista és minimalista stílussal egészítették ki.

A legnagyobb kihívás mégis a falak nedvessége volt.. A falak nedvességtől áradtak, víz volt az alagsorban, a vakolat leválik, a kertben a fák kidőltek.

A ház lerombolása könnyebb feladatnak tűnt volna, viszont minden épület egy kincs.. ezért úgy döntöttek, hogy megmentik ezt a kincset, és nekiálltak a felújításnak.

A legjobb megoldás.. Mivel a tulajdonos szereti a szerkentyűket, Przemek egy okos otthont álmodott meg neki. Az egészet okostelefon vezérli. Egy kattintással világítjuk meg a fényt, felemeljük a redőnyöket, kinyitjuk az ajtót, bekapcsoljuk a szellőzést bárhonnan a világon. Ela a konyhaszekrényt dícséri. Az egész fal egy kamra, az ajtót elmozdítva minden előtted van, nincsenek fiókok, nem kell keresgélni. A sziget-asztal is működik. A fele újrahasznosított fa, a második fele csiszolt gránit.

A legnagyobb őrület a színekkel volt. Először az építész a lépcsőket akarta menteni. Végül Ela úgy döntött, hogy sárga lesz, mint egy szalag az egész házon átmegy.

A fehér falakkal és egyszerű padlóval rendelkező ház alapja a tökéletes stilizáció megteremtése. A padlón kék szőnyeget helyeztek el, sok párna került kiegészítésnek elhelyezve. Javasolták még régebbi bútorok elhelyezését is.

Forrás: Weranda


További cikkek hasonló témában

Hosszú és keskeny üzletből - lakás

Nem szokatlan, hogy némely üzletet magánlakássá alakítanak át....

Milyen hatással vannak ránk a színes virágok?
A színterápia nem újdonság, hiszen gyakran a...
Építkezni még soha sem volt ilyen egyszerű

Álomotthon panorámás telken – különleges konstrukciókkal.

Rendezd be előre a babaszobát!
Természetes, hogy már az első pillanattól kezdve...

Hozzászólások