Jelenlegi hely

Atipikus ház felújítása a terek átszervezésére

Atipikus ház felújítása a terek átszervezésére

A La Mulatière-i székhelyű francia építészeti cég Dank Architectes tervezte ezt a házat - EDUT - Caluire-et-Cuire-ben, Lyon francia Metropolis ötödik legnagyobb külvárosában és községében, az Auvergne-Rhône-Alpes régióban, Franciaország keleti részén. A projektet Steven Guigoz építész vezette, és 2017-ben fejeződött be.

A motiváció az volt, hogy egy eredetileg atipikus háromszintes otthont felújítsák, a meglévő kis nappali nagy modern és minimalista térré átalakításával. Ez megkönnyítette az életterek átszervezését, a lehető legnagyobb mértékben kihasználva a belső fényt. Emellett a terasz a nappali kiterjesztése lett.


Míg a külsejét buja növényzet veszi körül, és egy kicsit rusztikusabb érzettel rendelkezik, a belső tér meglehetősen modern, összehasonlítva, minimalistabb esztétikát keresve, és a fekete-fehér kontraszt játékára összpontosít. A tiszta üvegfal lehetővé teszi a nappali, a konyha és az ebédlő élményét a külső táj megkülönböztető kilátásaként. Az üvegajtókon keresztül a lakók és a vendégek egyaránt kiléphetnek, és élvezhetik a friss levegőt a teraszról.


Az üveg mennyezet lehetővé teszi a könnyű beáramlást a földszinti irodába, melyet egy kis íróasztallal és székkel rendeznek be.Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Lényeges részletek

Az elmúlt évek során örvendetes módon megszaporodott az új lakások...

Nagypolgári elegancia
Klasszikus bútorok, anyaghasználat és...
Lamellás otthon

Torontói épület, mely alumínium lamellák hozzáadásával készült....

A béke szigete

Házigazdáink három éve élnek ebben a fóti nádtetős parasztházban,...

Hozzászólások