Jelenlegi hely

Argentin klasszikus ház újratervezve

Argentin klasszikus ház újratervezve

Boedo külvárosában az Estudio Yama kreatív tervező csapat nemrégiben fejezte be a lakás felújítását, melyet a békesség jegyében készített.

Az otthon különleges formája és stílusa jellemző az argentin kultúrára.

A környéken fekvő városokban az otthon különleges formája és stílusa jellemző az argentin kultúrára. Ez a „casa chorizo”, amelyet gyakran nemcsak Boedóban, hanem az ország egyes részein is megtalálnak.



A casa chorizo ​​stílus az, amely a legkorszerűbb háztartási paraméterekkel kihívást jelent. A lakókat már nem feltétlenül érdekli az, hogy ez a házstílus, amely a 20. század végétől és a 21. század elejétől megmaradt, kiszámíthatóan eloszlatott, konkrétan egymást követő helyiségekben van, amelyek összeköttetésben vannak, de amelyekben nincs természetes napfény és légáramlás.



A casa chorizo ​​elrendezéstől való távolodás része annak, ami a tulajdonos átalakulási vágyát váltotta fel. Valójában, mint ahogyan ezeknek a régi házaknak a Boedó egész területén, ez is két különféle felújításon ment keresztül; az egyik annak érdekében, hogy jobban megfeleljen egy fiatal család igényeinek, a másik, hogy megváltoztassa azt stilisztikai, esztétikai és légköri szempontból.



Kezdetben ennek az átalakítási projektnek a lényege sokkal egyszerűbb és pontosabb volt. A tulajdonosok elsősorban azt akarták, hogy a tervezőcsapat találjon és átalakítson vagy hozzon létre egy helyet az ingatlanon belül egy új jóga stúdió építéséhez. Olyan otthoni stúdiót akartak, amelyben a lakók maguk lazíthatnak, és a tulajdonos akár néhány órát is taníthat.



Miután a tervezők meglátták és elemezték a teret, gyorsan láttak egy teljes felújítási és újratervezési lehetőséget, amelyet igénybe vettek, így sokkal ambiciózusabb javaslatot tettek a tulajdonosoknak, mint az eredeti terv. Kockáztatva a tervezők egy olyan átalakítás ötletét vetették fel, amely csak néhány stratégiai változásnak köszönhetően megváltoztatja az egész ház megjelenését és funkcióját.

A ház közepén a jóga stúdiót tervezték és telepítették, de a tervezők semmiképpen sem akarták korlátozni azt olyan helyiséggé, amely csak egy dologhoz használható. Ehelyett a jóga stúdiót úgy alakították ki, mint egy rugalmas helyiség és többcélú hely, ahol természetes fény töltött, barátságos légkör, tisztességes hőmérséklet-szabályozás és jó mennyiségű hely. A padlótól a mennyezetig érő üvegfalak egész nap napfényt hívnak, de az ablakokat a magánélet vagy árnyékolás érdekében befedik a mikro-perforált lapfalak.



A ház esztétikai és dekorációs átalakításokat is kapott, tartva a dolgok világításának témáját, hogy szabadon áramló és kibővített érzeteik legyenek. Miután a tér fizikailag összeilleszkedett, a helyiségeket is úgy alakították ki, hogy koherensnek érezzék magukat a közös természetes anyagok és semleges színek használatával az egész házban. Néhány vizuális mintázatot olyan dolgok formájában adtak hozzá, mint az padlólapok és a szőnyegek, hogy érdekessé tegyék a dolgokat, ám az új rendszer mindenekelőtt friss és nagyon nyugodt.

Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Valóra váltható gyermekkori fantáziák
Mindegy hány éves vagy, a gyermekkori vágyak is...
Fehér pompa

A fehér a legvilágosabb szín, amely minden fényt...

Egységben  az egyensúly

A Fiesta együttes énekese, Csordás Tibi...

Hosszúkás ház Szingapúrban

A Chiltern Drive House Szingapúr központi részén került...

Hozzászólások