Jelenlegi hely

Aranyhegyi panoráma

Aranyhegyi panoráma

A SzeRaKo Csoport Építésziroda egyik legkedvesebb munkája ez az aranyhegyi villa. A tulajdonosok igényei tökéletesen találkoztak az építészeti elképzelésekkel. Az összhang, az igényes tervezés és a csodálatos panoráma eredménye egy exkluzív, minden részletében tökéletesen kidolgozott, családias otthon lett.

A tulajdonosok által választott telek Aranyhegy déli lejtőjén, csodás budapesti panorámával ideális környezetnek tűnt egy nagyon szép, impozáns villa megépítéséhez.

A megrendelői és tervezői elképzelések szerencsésen összecsengtek egymással. A tervezés alappillére a panoráma felé tájolt közvetlen kert, illetve terasz kapcsolattal rendelkező lakóterek kialakítása volt.

Az épület belső térszervezése és külső tömegformálása szerves egységet alkot. A tömegek játékát a homlokzat burkolatok tovább hangsúlyozzák, egyben szerves egységgé össze is fogják az épületet. 
   
A karakteres mégis nyugalmat árasztó épület kapcsolatot teremt a környezetével, így lakói egyaránt élvezhetik a kinti és benti lét előnyeit. Az épület és környezetének határai elmosódnak, az előtérhez és az étkezőhöz kapcsolódó félátriumoknak, a nagy üvegfelületeken keresztül élvezhető panorámának és a nagyméretű teraszoknak köszönhetően.

A család életének különböző tereit elkülönítetten, de mégis összefogva álmodtuk meg. Az épület középpontjában kapott helyet a bejárat és ehhez kapcsolódóan a két szintet összekötő üveglépcső és lift, valamint a felső szintet összekötő üvegfödém, ez a tér szervezi egységgé a négy fő funkcionális blokkot.

A földszint panoráma felé nyíló részén az egy térben elhelyezett nappali, étkező és konyha a teraszon keresztül a kültéri medencéhez kapcsolódik, ezzel remek helyszíne a kinti és benti kikacsolódásnak és vendégfogadásnak is egyben. A földszinten emellett helyet kapott egy vendég lakrész, a kétállásos garázs és a kiszolgáló terek.

A nappali feletti szülői háló és extravagáns fürdője pazar panorámával rendelkezik, amely a szülők saját teraszáról még szebben elénk tárul. A terasz szalag szerű kerete az épület síkja elé ugrik, így egyszerre hoz létre árnyékolt, intim teret a földszinten és az emeleten.

A felső szint hegy felé néző részén két gyerekszoba kapott helyet egy közös fürdővel és egy a hegyre néző nagyméretű terasszal, így itt is megvalósul a környezettel való közvetlen, mégis intim kapcsolat.

Az épület belsőtereit a tulajdonosok saját karakterüknek, igényeiknek megfelelő belsőépítészeti hangnemben rendezték be, kiegészítve ezzel a közösen megálmodott épületet.

 
 

Tervezők:
SzeRaKo Csoport Építésziroda
Tel.: (06 1) 209 3738
www.szerako.hu
www.facebook.com/epitesziroda

További cikkek hasonló témában

Ajtó a borászat világába

A pincészetek rengeteget adnak az arculatra, ezért gondosan...

Fish House,
Ki ne vágyna egy olyan otthonra vagy nyaralóra,...
Az otthon színei
Bátran lemondhatunk az egyhangú fehérről és...

Hozzászólások