Jelenlegi hely

Angolosan, otthonosan

Angolosan, otthonosan

Sok szép lakás fotóit mutattuk már be eddig is lapunkban, de hogyan készülnek ezek az otthonok amikor tervezőt hívunk, amikor elképzeléseinket szeretnénk előre látni, álmainkat látványos rajzokon megismerni.

Amikor segítségre van szükségünk, ötleteket várunk valakitől. Olyan valakitől, aki képes átlátni az egész otthonteremtést. Lépésről lépésre velünk együtt kell végiggondolnia a lehetőségeket, és segíteni a döntések meghozatalában. Gyakorlott keze, szeme elénk tár minden részletet. Rajzol, megjelenít mindent, amit elképzelünk azért, hogy álmaink megvalósulhassanak.

Sokan álmodozunk egy régi kastélyról századfordulós vidéki kúriáról. Féltve őrizzük nagymamánk régi foteljét, 3 fiókos komódját és ámulattal nézzük a ragyogó csillárokat, amelyek pompás nappalikat világítottak meg hercegek, bárók otthonában.

Ha nem örököltünk ilyen berendezési tárgyakat, akkor is keresünk-kutatunk a régiségboltokban, legalább egy szép antik gyertyatartónk legyen, amelyet az ünnepi asztalra tehetünk.

Szívesen díszítenénk otthonunkat romantikus falikarokkal súlyos drapériákkal de azt hisszük ez mind csak múzeumok ódon falai közé valók. Pedig nem igaz. Miért nem élhetnénk egy frissességet árasztó elegáns és mégis barátságos klasszikus hangulatú enterieurben, akár egy angolosan berendezett házban. Nem kell nehézkes bútorokat behurcolni vagy ősök képeit a falra akasztani. Az üde tavaszt varázsolhatjuk be a falak, kárpitok virágos mezőt idéző színeivel. Sok jól tervezett részletben mutathatjuk meg finom ízlésünket.

A rajzokon jól látható a pontosan végiggondolt, beépített megoldásokat alkalmazó igényes tervezői munka, ami egyben teret engedett a stílus formavilágában igen gazdag kiegészítőknek is.

Tiszta vonalak, míves felületek és harmónikus színek adják az otthonosságnak azt a kellemes érzetét, amely mindannyiunk legbensőbb álma. Ebben a lakásban mindenki gyűjtőszenvedélye szárnyra kaphat.

alaprajz: tiszta áttekinthető alaprajzra van szükségünk, hogy a szükséges funkciókat jól láthassuk.

háló: a hálószoba meghitt budoáros hangulata nem csak az alvás idején csábít. Kellemes légkör marasztalja az itt pihenőket.

fürdő: szalon ez ahol nem csak tisztálkodni lehet igazi wellness. Visszavonulunk az újra töltődéshez. Kényelmesen elfér a medencekád, a szauna és a gőzkabin. A kereveten pihenve gyönyörködhetünk a fürdő látványában.

konyha: a falak mentén körbefutó munkapult a félszigettel komponálva kiváló munkafelület a szakácsnak. Az angolos hangulatról a festett fafrontok és kőburkolat gondoskodik. Konyhai kiegészítők sokasága fér itt el. A falfülkékbe épített kredencek gyönyörű étkészleteinket rejtik az üvegajtók mögött.

étkező: csíkostapétás étkezőszalonban 6-fogásos menü. Szinte érezzük a jérceleves incsiklandó illatát. Ki akar innen felállni egy bőséges ebéd után?

dolgozó: a férfias melegbarna színek között öröm az olvasás esetleg egy szivar, de egy finom tea is jól esik a kanapén ülve.

nappali: virágos kárpit, padlizsánlila fotel a halványbézs szőnyeg. A nagycsalád minden tagja megtalálja helyét ebben tágas a teraszra néző nappaliban. virágtartók, szobrok, vázák régiségek és újabb formatervezett dísztárgyak sorakozhatnak a fal mentén körbefutó szekrénykéken.

folyosós nappali: átjárható szellős ajtókat nélkülöző térbe érkezünk az előszobából és akár a folyosón is leülhetünk egy pohár itallal.

Eőry Szilvia
enterieur-tervező
30/9749-051

További cikkek hasonló témában

Hagyományos japán otthon

Ez a gyönyörű otthon egy fiatal,...

1,6 milliárd épületek energetikai korszerűsítésére
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1,6 milliárd...
Otthonos elegancia

Fiatal megrendelőink olyan otthonra vágytak, mely a klasszikus...

Építkezni még soha sem volt ilyen egyszerű

Álomotthon panorámás telken – különleges konstrukciókkal.

Hozzászólások