Jelenlegi hely

A vidék íze

A vidék íze
A Brit-szigetek legnagyobb kikötőjeként ismert Southampton-ban található ez a varázslatos, romantikus nyaraló. A város neve talán onnan lehet ismerős, hogy innen indult el tragikus útjára a Titanic is, amely 1912-ben jéghegynek ütközött és elsüllyedt.
Az egységesen végigvonuló hófehér szín adja meg a keretét a klasszikus angol country stílusú háznak. A gyönyörű, ősfás park és a víz közelsége még lenyűgözőbbé teszi ezt a környezetébe nagyon jól illeszkedő nyaralót. A szinte az egész falat betöltő kazettás tagolású ablakokon beözönlő napfény miatt a vidéki lak nagyon világos. A kertkapcsolat pedig lehetővé teszi – jó időben -, a teraszokon és a kertben való hosszabb tartózkodást.

A nappali szobában a falak természetes fa burkolatúak, s fehérek, alkalmazkodva a többi helyiség fehér falaihoz. A hívogatóan kényelmes és puha kanapét néhány virág mintás párnával tettek még otthonosabbá, amihez szép kiegészítés a rattan fotel és a díszítő kosarak. Az ülőalkalmatosság fölött található romantikusan keretezett tükörből jól láthatjuk, hogy a szobának alig vannak zárt falai, a sok ablak miatt úgy érezhetjük, mintha közvetlen kapcsolatban lennénk a természettel.

A hálószobában is a világos szín keretezi a helyiséget, így jól kiemelkedik a térben a sötét színű ágykeret, a komód és az éjjeliszekrények. Nagyon szerencsés az, akinek van lehetősége ilyen nagy hálószobát kialakítani, hiszen a kényelmes kanapékon jól esik a család és barátok elől elbújva beszélgetni. A szobából a fürdő felé vezető falon látható világítótorony grafika is az angol country stílus egyik meghatározó eleme.

A hatalmas alapterületű konyhában igazán van lehetőség a sütés-főzésre, ami nem számít ritkaságnak, hiszen nagy társasági élet folyik itt nyáron. Szívesen járnak össze a szomszédok, barátok és a városból is, aki teheti szinte menekül vidékre. A két sütő és két konyhasziget is azt mutatja, hogy ezt a konyhát valóban használják. A szinte robusztus rusztikus és country stílusú bútorok és a modern inox konyhagépek jól kiegészítik egymást. A számtalan fiók és a jól pakolhatóság hozzájárul a konyha kényelmes voltához, a felső bútorok tükörfrontja pedig optikailag növeli a térérzetet.

Két vendégszoba húzódik az emeleten, melyeket szinte egész nyáron a család barátai vesznek birtokba. A nagy, nehéz, rusztikus stílusú franciaágyak uralják a szobákat. A sarokban elhelyezett talpas tükör igazán kitűnő lakberendezői ötlet! „Visszatérnek” az éjjeli lámpák – hiszen ezeket már láthattuk a hálószobában -, és a világítótorony grafika, melyet néhány növény lenyomat egészít ki a falon.

A másik vendégszoba függönyözése és párnái lágyabbak, mondhatni nőiesebbek. Az egész szoba kerekdedebb, nemcsak az ablak ívelt formája, hanem az előtte található szófa és éjjeliszekrény ovális formavilága miatt is.

             

A fürdőszobában a hatalmas ablak előtt álló talpas kádban öröm lehet fürdeni, szinte a fürdőző lába előtt hever a nyaraló egész kertje. A klasszikus talpon álló mosdót modern csappal egészítettek ki. A burkolatok is követik a házban már megszokott visszafogott színeket.

         

A tágas, világos és otthonos dél-angliai nyaralóban a letisztult színek és formák uralkodnak, így teremtve klasszikus és egységes enteriőrt.

Szöveg: Szatmári Éva
Fotó: Josh Gerner

További cikkek hasonló témában

Trópusi ház

Domboldalra épült egyedi...

Golf ház Ausztráliában

Modern ház, mely tükrözi a tulajdonosok személyiségét. Egy...

Falfestés az apróságok kedvére
Gyakorló anyukaként úgy gondolom, hogy az egyik legszebb ajándék...

Hozzászólások